Izdržao godinu dana: Smijenjen šef splitske policije Zoran Petričević

Foto: MUP

ZORAN PETRIČEVIĆ izdržao je točno godinu dana na mjestu načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Danas je smijenjen odlukom ravnatelja policije Vlade Dominića u potpunoj medijskoj tišini.

Što se dogodilo nije najjasnije ni Petričeviću, a ni njegovim najbližim suradnicima. Navodno su već duže trajale napetosti na relaciji Split - Zagreb i nadređeni nisu bili zadovoljni rezultatima rada. Petričeviću su se zamjerile i neke druge stvari, poput toga što mu je Kerum zaposlio suprugu u Prometu, o čemu je Index već pisao.

Sada će biti raspisan natječaj, a do izbora novog načelnika poslove prvog splitskog policajca preuzet će Marko Srdarević, dosadašnji zamjenik načelnika Policijske uprave.

Petričević je lani na mjestu šefa splitske policije zamijenio Ivicu Tolušića, koji je, kao i njegov prethodnik Josip Bukvić stigao iz Ravnateljstva. Od prvog načelnika s domaćeg terena nakon duže vremena očekivalo se dosta, no očito da Petričević nije ispunio očekivanja pretpostavljenih. 

Splitska policija pod posebnim je povećalom budući da su prvi ljudi ministarstva, Ranko Ostojić i njegov zamjenik Evelin Tonković - Splićani.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.