"Ja nisam barba Luka!": Ministar Hajdaš Dončić mimo natječaja zaposlio Krunoslava Šamsa?

MINISTAR prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić navodno je osobno i mimo natječaja zaposlio Krunoslava Šamsa, zaposlenika u Upravi za prometnu infrastrukturu Ministarstva prometa, na mjesto zamjenika glavnog direktora za koncesiju Zračne luke Zagreb, tvrtke u većinskom vlasništvu države.

Naime, iako je natječaj za to mjesto raspisan prije dva dana i traje do 16, kolovoza, Šams je već krajem lipnja o svom imenovanju na to mjesto obavijestio kolege u pravnoj službi Zračne luke Zagreb. Osim toga, natječaj je raspisan za radno mjesto koje uopće ne postoji u sistematizaciji radnih mjesta u Zračnoj luci.

Ministar Hadaš-Dončić potvrdio je autentičnost dokumenata preko kojih je Šams upoznao pravnu službu Zračne luke Zagreb o svom imenovanju, ali napominje kako ga nije on imenovao na to mjesto.

"Ovdje ne govorimo o kadroviranju tipa Barba Luke. Da, mail je autentičan i ja tu nemam što skrivati, meni je žao što su moji pomoćnici koji su, ja ću reći, dobri dečki, ali nemaju političkog iskustva. Gospodin Šams je dobar radnik, dobar stručnjak, ne govorimo o političkim imenovanjima nego o stručnom imenovanju i on je sam sebe vidio na tom mjestu. Naravno da je to ljudska ambicija koju ja ne osporavam, on je krenuo s dobrom namjerom. Nažalost, istrčao je malo pred rudo", opravdao se pred novinarima ministar Hajdaš-Dončić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.