Je li MMF kap koja je prelila čašu? "Idemo u masovne prosvjede! Svi će na ulice, i studenti i školarci!"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

"ZBOG nedostatka socijalnog dijaloga te Vladinog dodvoravanja MMF-u i Svjetskoj banci sindikalne središnjice rade na organizaciji velikog prosvjeda", rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever poručivši kako bi sa detaljima trebali u javnost izaći uskoro.

Na pitanje mogu li se očekivati masovni prosvjedi Sever je rekao: "Mi želimo masovne prosvjede. To je pitanje, više ne samo sindikata, to je pitanje građana u cjelini. Ovo se odnosi i na nezaposlene, ovo se odnosi i na umirovljenike i na studente i na školarce."

"Već danas svaki onaj koji ne radi, a školuje se treba računati da će trebati raditi, možda više ne do 67, nego i do 70-ak godina. Kada vam pošalje poruku vaša Vlada, koju pozdravlja MMF,  da smo mi građani trošak, da smo mi građani očito netko tko ih opterećuje, onda više nije pitanje trebaju li to trebaju raditi sindikati, nego je pitanje trebaju li doista reći građani: E pa ovoga puta ste stvarno prevršili svaku mjeru", kaže Sever.

Zar Vam je važnije odobrovoljiti i zadovoljiti te iste 'bjelosvjetske moćnike', nego li služiti interesima hrvatskih građana?

On je i jučer najavio izlazak građana na ulice. "Doista nam neće biti teško pozvati i izvesti ljude na ulicu. Sada je sasvim suvišno spomenuti, jer je evidentno i iz ove Zaključne izjave MMF-ove Misije, kako socijalni dijalog za Vladu očito ne samo da nema značaja, nego je i potpuno suvišan. Pa što biste se dogovarali i pregovarali sa socijalnim partnerima, što biste pitali građane, ako sve to lijepo možete dogovoriti sa MMF-om, Svjetskom bankom, bonitetnim agencijama i drugima?! Zar Vam je važnije odobrovoljiti i zadovoljiti te iste 'bjelosvjetske moćnike', nego li služiti interesima hrvatskih građana? Jesu li Vam doista ti građani toliko malo važni?", poručuje Sever.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.