Je li slovenski kardinal otac Petera S.: "Franc Rode tvrdi da je moja majka lažljivica, ali pristaje na DNK test"

MEDIJSKA bura koja se podigla u Sloveniji oko "intimnog odnosa" kardinala Franca Rodea i Tanje Breda čini se da je urodila plodom te će svećenik pristati na test očinstva.

"Kada sam u diskreciji od kardinala Rodea pokušao doznati istinu, ignorirao me. Kako čujem, čini se da je nakon objave u medijima, pristao na DNK test. Sretan sam zbog te njegovu odluke", rekao je Peter S., sin Tanje Brede koji od kardinala traži test očinstva kako bi se utvrdio je li bio "plod ljubavi" njegove majke i svećenika.

> Slovenka je bila "intimna" s kardinalom, a njezin sin sada traži test očinstva

U razgovoru za Delo Peter S. je kazao da je napokon razgovarao s kardinalom Rodeom. "U ponedjeljak popodne me je nazvao njegov tajnik Matej Pavlič, koji je sa mnom razgovarao vrlo pristojno. Kasnije sam razgovarao i s Rodeom koji mi je samo dao do znanja da ga ne zanimam. Tražio je da mu dam kontakt svoje majke", kazao je Peter S. koji je dodao da je kardinal rekao da mu je majka "lažljivica" i nije mu dao njezin kontakt. No, kasnije je kardinalu poslao mail u kojem ga je obavijestio da će mu njegova majka pisati i "da je sigurna da će joj odgovoriti".


"Moja majka je omogućila Rodeu da ispuni svoje snove. Više od 42 godine ni s kim o tome nije razgovarala", kazao je Peter S. i dodao da dok diskretno nije pokušao stupiti u kontakt s kardinalom nije znao da s njegove strane nema volje za tim. "Prošli tjedan sam mu pisao i o svemu ga obavijestio te ga zamolio da mi se javi", kazao je Peter S.

"To prijateljstvo je moglo prerasti u ljubav"

Na burne reakcije u Sloveniji je naišla priča o Peteru, koji pokušava doznati tko mu je biološki otac te sumnja da je to kardinal Franc Rode. Kardinal je kazao da je Delo u priči otišlo predaleko. Kaže da prijateljstvo s Tanjom Bredom ne taji, ali da nije prekršio celibat. "To prijateljstvo je moglo prerasti u ljubav, no to smo zajednički odbacili zbog višeg cilja: mojeg svećeničkog poslanstva. Svako je otišao svojim putem. Kao što je to potvrdila gospođa, nikada se nismo toliko zbližili da bi se iz toga rodilo dijete", kazao je Rode.

Njegova odvjetnica Nina Zidar Klemenčić je kazala da ju je Rode ovlastio za podizanje tužbi zbog narušavanja ugleda neistinitim pisanjem. Dodala je i da je Rode, ukoliko je potrebno, spreman na DNK-a test.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.