Jesu li pacijenti sigurni: Opet našli zmiju u dvorištu KBC-a Osijek!

DANAS prijepodne u dvorištu KBC-a Osijek, na zgradi Odjela za kožne i spolne bolesti pojavila se zmija bjelouška. U pomoć su pozvani vatrogasci, a situacija je uspješno okončana, izvijestio je Boris Banjan, zapovjednik osječkih vatrogasaca.

"Akcija je riješena na način da je zmija uhvaćena. Zmija se s dvorišne strane počela penjati po fasadi, točnije po jednom bršljanu koji se dizao u samom kutu zgrade. Djelatnik je to riješio na način da ju je uhvatio, a onda je ona puštena na obalu Drave", rekao je Banjan.Ovo nije jedina danas aktivna zmija. Jedna je ušla i u ljetnu kuhinju obiteljske kuće u Čepinu.

Do sada, navodi Banjan, nije bilo intervencija s otrovnim zmijama. Leglo riđovki nalazi se na području Slavonskog Broda i Posavlja, pa nije nemoguće da migriraju i na osječko područje.

"Najčešće se transportom nekakvog građevinskog materijala ili robe pronađe nešto od te vrste zmija. Naravno, uvijek smo na oprezu i primjenjujemo mjere zaštite i postupke koji naše ljude ne dovode u preveliku opasnost od trovanja, odnosno ugriza otrovnica", istaknuo je zapovjednik osječkih vatrogasaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.