Jezive upute džihadista: Smijete silovati djevojčice

Ilustracija: Youtube

TERORISTIČKA organizacija Islamska država (IS) svakodnevnim je strahotama i zločinima koje čini prema ljudima drugačije vjeroispovijesti ili stajališta, upravo dodala još jednu šokantnu crticu u svoju svakodnevicu. Nedavno su, naime, objavili "priručnik" koji objašnjava pravila i ponašanje prema ženama - ropkinjama, javlja CNN. Priručnik se sastoji od skupine pitanja i odgovora za muškarce, u prvom redu IS-ove džihadiste.


Priručnik koji je čak isprintan u boji uključe pitanja i odgovore o ograničavanju slobode ženama, a među njima su i dozvola da se stupi u spolni odnos s maloljetnim djevojčicama, dozvola da se smije oteti žena (ili dijete) koja nije muslimanske vjere, te naputak koji govori da se žene može dobiti kao dar ili ih prodati. Jedna crtica, prema pisanju stranih medija, čak sadrži i detalj koji govori da se "djevojčica može silovati i prije puberteta, ako joj je tijelo spremno za spolne odnose".

Džihadisti svojim pristašama osim dozvole za silovanje, dozvoljavaju i kažnjavanje djece i žena nasilnim metodama, a sve koje ne mogu rađati iz zdravstvenih razloga, ne smije se prodavati. Što se tiče nasilja, ono se smije upotrijebiti "zbog discipliniranja i odgoja", no s druge strane ne smije ako se "radi samo iz užitka".

"Ako je žena nakon što ju je novi vlasnik kupio nevina, s njom se odmah može stupiti u spolni odnos, a ako nije potrebno je isprati i očistiti njezine intimne dijelove. Pričekajte da dobije mjesečnicu kako bi bili sigurni da nije trudna", jedna je od jezivih IS-ovih uputa koje su izašle u javnost.

Ovo su samo neki od jezivih dijelova ovog priručnika, za koji se sumnja da je prvi put izdan u rujnu ili listopadu ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.