Josipović: Nadam se da će Vladine mjere dati dobre rezultate

Foto: Hina

GOSPODARSKO socijalno vijeće predsjednika Ive Josipovića nije još detaljno proučilo Vladine gospodarske mjere, rekao je danas predsjednik.

"O mnogim mjerama se pričalo i prije. I moje vijeće je izlazilo s određenim idejama, neke su prihvaćene i prihvaćaju se, neke ne, ali to je, naravno, dio posla. Vlada vodi gospodarsku politiku i nadamo se da će mjere dati dobre rezultate", rekao je Josipović.

Na pitanje treba li provjeravati povijest i pozadinu stranih investitora zainteresiranih za ulaganje u Hrvatsku Josipović je odgovorio:

"Mi moramo naći sustav u kojem ne radimo sami sebe probleme. Naravno, ako imate nekoga tko je u svojoj državi šef države i znamo kako u nekim državama državno uređenje izgleda, onda ne možemo ili ne smijemo, jer sebi radimo problem, postupati kao da su iz našeg sustava. Naravno, bez obzira o kome je riječ, uvijek pazimo na to da je riječ o čistoj investiciji, a u ovakvim slučajevima je za pretpostaviti da to i jeste tako"

Predsjednik je u sklopu svog posjeta Osijeku obišao gradilište tvrtke Kandit u sklopu industrijske zone Nemetin. Investiciju je okarakterizirao vrlo vrijednom.

"Lijepo je vidjeti da se kod nas grade novi pogoni. Upoznat sam i s poslovanjem same tvrtke. Proizvodnja stalno raste i to je nešto što je dobro i optimistično .Ovako velik pogon je jamstvo da će se i dalje posao dobro razvijati što je važno se samo u Hrvatskoj, nego i u brojnim stranim tržištima", naglasio je Josipović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.