Jure Radić: Volio bih da Pelješki most nosi ime Alojzija Stepinca

Foto: HRT

"VOLIO bih da Pelješki most nosi ime Alojzija Stepinca", izjavio je Jure Radić, glavni projektant ovog projekta, u sinoćnjoj HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Bilo bi prikladno, kaže Radić, da dva velika projekta koji su trenutno u izgradnji, Zračna luka Zagreb i Pelješki most, nose "imena dva najveća čovjeka u hrvatskoj povijesti Franje Tuđmana i Stepinca". Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa, odgovorio mu je da se slaže što se tiče imena Zračne luke, ali će mostu vjerojatno ipak ostati naziv Pelješki.

Oleg Butković, član HDZ-a i pretendent na poziciju budućeg ministra prometa, iskoristio je priliku da podbode Hajdaša Dončića. "Ministru je vjerojatno drago da se Zračna luka zove po Tuđmanu jer je i sam bio član HDZ-a", rekao je Butković.

Hajdaš Dončić tvrdi da će natječaj za izgradnju Pelješkog mosta biti raspisan u zadnjem kvartalu godine, te da će radovi početi nakon izbora. Nije moglo ranije, tvrdi Hajdaš Dončić, jer je trebalo ispoštovati proceduru: prvo ide studija predizvodljivosti, potom studija izvodljivosti te na koncu studija utjecaja na okoliš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.