Kad optuženi odgovara: Sud pita Grad Imotski, je li vas oštetio gradonačelnik?

POMALO paradoksalna situacija zadesila je suca Željka Gusića u Sinju. Završio je suđenje imotskom gradonačelniku Anti Đuzelu, optuženom da je lažnim računima zagrebačkog hotela Westin, zajedno s još dvojicom gradskih djelatnika oštetio Grad Imotski za nekih 37 tisuća kuna.

Sud pita, a optuženi odgovara

Kako zakon nalaže, sudac Gusić mora pribaviti očitovanje Grada Imotskog o nastaloj šteti. Ima li je ili nema? Caka je da bi o tome trebao odlučiti optuženik - i dalje aktualni gradonačelnik Đuzel. On sam tvrdi da nije oštetio blagajnu i da je s računima sve u redu premda nije evidentiran u hotelskim knjigama. Teško je onda za vjerovati da će Đuzel, odnosno, Grad navesti kako je oštetio blagajnu. No, zakon je zakon, a formi se treba udovoljiti, ma koliko nekad, kao recimo u ovom slučaju, djelovala apsurdno.

HDZ-ovac o šteti koju je napravio kao HSP-ovac

Danas su na sudu u Sinju, inače, svjedočili djelatnik restorana Westin, koji se sjeća da je Đuzel dolazio, ali ne zna ništa o tome je li spavao u hotelu te financijski vještak Zoran Kastropil koji je potvrdio isplate iz blagajne za noćenja u Westinu. Jesu li računi krivotvoreni, nije mogao reći, a za to nije ni ovlašten.

Mali kuriozitet slučaja je detalj da bi HDZ-ov gradonačelnik Đuzel morao dati očitovanje o šteti koju je napravio kao HSP-ov gradonačelnik 2005. i 2006. godine.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.