Kandidati SDP-a osvojili sumještane "lošim radom Milanovića", ograđivanjem od ostatka stranke

Foto: Hina

U RIJECI je zabilježena neobična kampanja SDP-a za mjesne izbore. Kandidati liste za mjesni odbor Sveti Kuzam svoje su sumještane pozvali da ignoriraju stranačku pripadnost i "glasaju za imena".

U letku kojeg potpisuju predsjednik Vijeća mjesnog odbora Milan Dragičević, njegov zamjenik Nenad Arbanas te članovi Tomislav Smojver, Zlatko Meić i Sandra Sertić, između ostalog piše kako je "činjenica da koalicijska vlada Republike Hrvatske pod vodstvom premijera Milanovića ne radi dobro".

Kandidati potom ističu da nisu "šete bandiere" (prevrtljivci koji često i olako mijenjanu političke opcije) i da su na listi SDP-a jer vjeruju u drugačiju socijaldemokraciju od one koju stranka vodi u drugim dijelovima Hrvatske.

Iako se navedeno može učiniti neuobičajenim, sličnu kampanju trenutačno vode i demokrati u SAD-u, gdje kandidati izbjegavaju biti viđeni ili poistovjećeni sa sve nepopularnijim predsjednikom Obamom.

Kako bilo, čini se da su Kuzmari, prema posljednjim podacima njih  243, prihvatili poruku iz letka, zbog čega su kandidati SDP-a za MO Sv. Kuzam na izborima prošli nešto bolje nego socijaldemokrati u okolnim mjestima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.