Karlovčanin optužen za dvostruko ubojstvo: Ispikao sam ih nožem jer sam se prestrašio da će me istući

Foto: Hina

"ISKRENO mi je žao, kajem se jer su izgubljena dva života. Nosim na duši dva mlada čovjeka i ne znam kako ću se s time nositi do kraja života, žao mi je tih dečkiju, bez obzira na sve", rekao je u svojoj obrani na Županijskom sudu u Karlovcu Boško Šapić (22), koji je u studenom 2013. ubio Alvina Horvatića, bivšeg dečka svoje sada bivše djevojke Viktorije Jakuš Mejarec, te Dejana Vučkovića, Alvinova prijatelja, piše KAportal.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car Šapića tereti za teško ubojstvo, a kao motiv navodi ljubomoru. Okrivljenik je verzijom koju je ispričao sebe prikazao kao žrtvu pokojnog Alvina i njegove trojice prijatelja.

Bivši je slao prijeteće poruke

Na sudu je ispričao da je Alvina poznavao otprije, ali nisu kontaktirali. S Viktorijom se dopisivao, ali je počeo izlaziti s njom tek kad mu je rekla da je prekinula vezu s Alvinom. Njen bivši se s time nije mirio pa mu je slao, tvrdi Šapić, prijeteće poruke.

"Pozvao sam ga da se nađemo i u miru sve riješimo, ali me odbio rekavši da on nikada nije sam i da ćemo se sresti kad-tad", rekao je Šapić i dodao da je Alvin kad je par u listopadu objavio vezu komentirao da njegovo nitko nije dirao pa neće ni on.

Netko od rodbine pokojnih mladića mu je dobacio da je glumac na što ga je opomenuo sudac.

Kobnoga dana Šapić je bio s djevojkom. Navečer su izašli u kafić u Vojniću, a Viktorija je htjela da svrate i u noćni klub Heart. Boško i Viktorija su na izlasku iz kafića vidjeli da je došao Alvin, koji je krenuo za njima. Stali su na parkiralištu kluba.

Mahao je nožem u samoobrani

"Rekao sam joj da razgovara s njim. Čuo sam da joj je rekao kako će me tući ako ode sa mnom doma, a neće ako ode s njim. Ona je rekla da je sa mnom i došla, pa će sa mnom i otići. U tom trenutku došli su Alvinovi prijatelji i pitali ga koga će tući, a on je pokazao na mene. Pokušao sam pobjeći, ali je Alvin trčao za nama držeći se za vrata auta. Auto mi je stao. Došao mi je s druge strane, izvukao me van, došli su i njegovi prijatelji. On me počeo tući nogama. Mahao sam nožem da se obranim, nasumično. Bilo me je strah. Upiknuo sam Alvina da ga zastrašim, ali je on počeo tući još jače. Odmaknuo sam se, došao je zaštitar i svladao me. Vidio sam kasnije, kada je došla policija, da leže obojica, Alvin i Dejan", ispričao je Šapić.


Termin nove rasprave bit će zakazan nakon što se na okrivljeniku obavi psihijatrijsko vještačenje u bolnici Vrapče.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.