Katastrofalna reakcija dubrovačkih službi: Muškarac s Koločepa umro čekajući liječnike

MUŠKARAC s Koločepa je nedavno umro zato što liječnici iz Dubrovnika po nevremenu nisu mogli doći do njega. Taj slučaj je pokazao potpunu nepripremljenost dubrovačkih službi za ovakve ekstremne uvjete.

Liječnici hitne pomoći su bili spremni za pomoć muškarcu s Koločepa koji je doživio moždani udar, no nisu mogli doći do njega. "Hitna je poslala policijski gliser, ali on nije mogao pristati. Liječnici su došli tek ujutro oko 9 sati s remorkerom, ali je bilo prekasno. Čovjek je preminuo", pričaju mještani otoka Koločepa, piše Dubrovnik Press

U gruškoj luci već godinu dana usidren tegljač

Iako u gruškoj luci već 12 mjeseci stoji usidren tegljač, koji je liječnike mogao u noći bez problema odvesti na Koločep dok se muškarac borio za život, nitko od nadležnih službi se nije potrudio kako bi se to i dogodilo. Za nemar se najviše optužuje DUZS koji je trebao koordinirati akciju Hitne pomoći i drugih dežurnih službi u takvoj situaciji.


Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Goran Violić nije znao odgovoriti ni na pitanje je njima stigao poziv da se na otok uputi hitna pomoć. "Bilo je jako puno poziva naših građana i ne mogu vam sa sigurnošću odgovoriti. Predlažem da uputite upit prema DUZS-u. Tek onda možemo reagirati", rekao je Violić.

Lučkoj upravi nitko nije javio da treba tegljač

O izostanku koordinacije hitnih službi u ovom slučaju svjedoči i činjenica da Lučku upravu Dubrovnik nitko nije obavijestio da bi remorker trebao isploviti, iako je taj brod u njihovoj nadležnosti. Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić je potvrdio da sa resornim ministarstvom ima ugovor o korištenju tog broda u akcijama zaštite i spašavanja u što bi spadalo i prijevoz bolesnika s Koločepa.

"Bio bih presretan da je Lučka uprava Dubrovnik mogla spasiti ljudski život, ali nitko nas nije zvao ni tražio da remorker isplovi prema Koločepu", kazao je Pavić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.