Kažu da su solidarni: Njemački političari masovno idu na odmor u Grčku

U VRIJEME kada zbog Grčke napetost raste u eurozoni i to zbog dužničke krize, mnogi njemački političari daju najave u medijima kako će "zbog solidarnosti" provesti svoje godišnje odmore upravo u Grčkoj.  Kako piše Deutsche Welle prije je Beate Müller-Gemmecke, njemačka političarka iz stranke Zelenih, na pitanje zašto putuje na Ciklade jednostavno odgovarala: "Zbog sunca, plaže i mora."

No ove godine zeleni odlaze u Grčku jer su čuli vijest da se broj turističkih posjeta Grčkoj smanjio za 50 posto.

"Meni je bilo samorazumljivo da se ponovno uputim u tu zemlju", kaže Müller-Gemmecke, a prenosi DW. Richard Pitterle, zastupnik Ljevice, u kolovozu odlazi u Kretu.

Njegovi razlozi također su "solidarnost", a kaže i da će razgovarati s lokalnim stanovništvom i reći im da ih Njemačka još nije otpisala. Iz Grčke se upravo vratila Friedlinde Gurr-Hirsch, zamjenica predsjednika kluba zastupnika Kršćansko-demokratske unije (CDU) u pokrajinskom parlamentu Baden-Württemberga koja je bila s mnogobrojnom obitelji na Krfu.

Solidarnost s Grcima želi iskazati i zamjenica kluba zastupnika CDU-a u Bundestagu Ingrid Fischbach posjetom Rodosu gdje će uskoro otputovati sa svojom kćerkom:

"Grci su morali progutati puno gorkih pilula", kaže ova političarka prenosi DW na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.