Kerum dužan milijune, a sin se hvali novim Mercedesom od 330 tisuća eura

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Instagram

NIJE Kerum samo sebe počastio kada je progurao tri firme dužne preko milijardu kuna kroz predstečajne nagodbe. Osim sebe samog, Kerum je nagradio i sina Joška, i to također Mercedesom S klase, samo onim najskupljim, modelom 63 AMG. Kerum junior piše na Instagramu da vrijedi 330 tisuća eura! Čini se kao da slom obiteljskog biznisa ništa nije promijenio te da Kerumovi i dalje žive na visokoj nozi.

> Linić pomogao i Kerumu: Nakon predstečajne kupio novi Mercedes i parkirao ga nasred Rive

Smisao života po Jošku Kerumu: Koža i gume

"Kada me pitaju što je život, ja im kažem, to je kada staviš gume za Volkswagen na bijelu kožu novog Mercedesa koji u Hrvatskoj košta 330 tisuća eura. Da, to je život na Balkanu", piše Joško Kerum na svom Instagram profilu, koji je inače javan i dostupan.

Uz Mercedes S AMG, Kerumov sin prezentira na profilu i Mercedes terenac ML, također, AMG, za kojeg piše da vozač treba spavati na benzinskoj stanici, koliko troši. Nije se pohvalio cijenom, ali nema sumnje da je poprilična. Kao i potrošnja. Za terenac 38 litara na 100 kilometara, otkrio je Joško, sretan i zadovoljan pojeftinjenjem benzina. Nije, kaže, očekivao da ga država i sa tim obraduje, a ušteda nije zanemariva obzirom koliko ML AMG poloče.

Kerumovi doista žive kao šeici. Voze isključivo benzince velike snage. Osim naftnih kompanija, vesele im se i gumari. Kako i ne bi, kada se Joško hvali kako je njegov ML stoji na gumama od 22 cola. 

Mercedes s manom: Ne ide brže od 310 kilometara na sat?!
 

 
Prestižnom Mercedesu S AMG-u ipak je posvećeno najviše pažnje. Osim komentara o smislu života s kožom i gumama za VW, Joško se požalio i kako ne može brže od 310 kilometara na sat, zbog blokade. Ima i fotografija na kojoj se vidi da je ostalo prostora, odnosno, okretaja za makar još koji kilometar da nije te nesretne elektronike.

Nisu Mercedesi sve u floti. Na profilu Joška Keruma može se vidjeti i nevjerojatna metamorfoza njegove BMW M trice, koja je prvo bila relativno normalan model u crnoj boji da bi završila kao siva s vratima koja se dižu u zrak. Boja i vrata nisu jedina poboljšanja, navodno je mlađi Kerum stukao cijelo bogatstvo u tjuniranje M trice pa je baš zbog toga Željko Kerum rekao sinu da mu kupuje najskuplje da ne bi ništa morao dodatno stavljati. Opsežnom tjuningu podvrgnuta je i BMW M petica, koja također ima gume od 22 cola i čitav niz poboljšanja.

Skromna dobit Jokera

Joško Kerum inače ima dvije obiteljske firme, Joker d.o.o., koji na 50 milijuna prihoda ima gotovo isto toliko rashoda pa se dobit kreće u okvirima od po par stotina tisuća kuna, dok Joker fitness bilježi gubitak u zadnjoj godini poslovanja.

Kerumu je, pak, oprošteno 30 posto dugova od onih milijardu i kusur, otpisane kamate, a za plaćanje preostalih dugova ima rok od četiri godine s počekom od godine dana. Smisao predstečajnih trebalo je biti spašavanje radnih mjesta, a kako znamo, onih iz Kerumovih firmi ili više uopće nema jer su radnici dobili otkaz ili su ih preuzeli drugi lanci, a oni koji su preostali, radnici Marjana u firmi Adriatic, svoju plaću nisu dobili već par godina te su čak zatražili stečaj društva jer se ne mogu naplatiti unatoč presudama u svoju korist. Stalno se bune, ali im direktor, Kerumov nećak, poručuje da budu strpljivi.

Predstečajna spasila Keruma, a ne radna mjesta

Već smo upozoravali da je predstečajna za Kerumove firme umjesto spašavanja radnih mjesta, služila za spašavanje Keruma osobno, što se pokazalo kao istina jer je u ovih godinu dana, od sklapanja predstečajne za Kerum d.o.o., otvorio tek jedno prodajno mjesto. Dućana i radnih mjesta možda nema, ali zato je tu obnova flote za obitelj.

Kako li je onima koji čekaju da im Kerum plati? Radnicima Marjana ili dobavljačima kojima predstoji čekati pet godina da dobiju 70 posto duga bez kamata? Ako uopće išta dobiju na kraju.

Kerum je neki dan vrlo pohvalno govorio o Zoranu Milanoviću. Pravedan, pošten, sve super, ne treba ga mijenjati, neka i dalje vodi SDP. Što se Keruma tiče, zastupnika koji je u Sabor ušao na HDZ-ovoj listi da bi podržao SDP-ov proračun, Milanović može slobodno i ostati na vlasti, jer je spašen upravo za mandata njegove Vlade te mu je omogućeno da i dalje bez problema uživa u luksuzu na koji je navikao unatoč svim dugovima koje je napravio. 

Kerum: Dugovi?! Koji kurac ti mene provociraš?

Pokušali smo s Kerumom popričati o ovim stvarima. Ali, nije išlo. Čim smo spomenuli magičnu riječ dug, Kerum se transformirao u punu navalu.

"Dug, koji dug? Pa Adriatic meni duguje 420 milijuna kuna. Ja i radnici smo u istoj poziciji. Koji kurac ti mene provociraš, šest godina me uništavaš, a šta ti imaš od toga. Trebaš biti pozitivan, normalan. Da me više nisi nikad zvao", kazao je Kerum.

U nedjelju navečer oko 22 sata Instagram profil Kerumovog sina javnost više nije mogla vidjeti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.