Kolinda nema vremena za ratne veterane koji ne podržavaju šatoraše

Foto: Udruga Veterani i prijatelji

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović u Splitu je prošlog tjedna primila članove braniteljskih udruga, ali nije se našlo mjesta za sve.

Pozivnicu nisu dobili Veterani Domovinskog rata i prijatelji, a predsjednik Kristijan Petric, nekad pripadnik Specijalne policije, kolega Josipa Klemma i Milijana Brkića, sumnja da je to zbog njegovih stavova oko šatoraša koje ne podržava, a što je i javno iznio.

U Splitu više od 70 braniteljskih udruga i dvije koordinacije

Veteranima je objašnjeno da je savjetnik predsjednice za branitelje Ante Deur, inače, jedan od organizatora prosvjeda u Savskoj, dogovarao posjet sa Koordinacijom braniteljskih udruga Grada Splita i Koordinacijom udruga ratnih postrojbi pa kako u Splitu djeluje više od 70 braniteljskih udruga, nije bilo mjesta za sve.

Pomagali Japan, Haiti, Afriku i Slavoniju, a predsjednica za njih nije čula?!

Petric je razočaran takvim odnosom jer Veterani su organizirali čitav niz humanitarnih akcija i prikupili više od 10 milijuna kuna pomoći za Japan, Haiti, Afriku, poplavljene krajeve u Slavoniji.

Kako je moguće da predsjednica nije za njih čula? Diplomati su Petricu i Veteranima odali priznanje za njihov humanitarni rad, nekim čudom to je promaklo Grabar Kitarović, Sanaderovoj ministrici vanjskih poslova i veleposlanici RH u SAD-u.

"Predsjednica govori o zajedništvu, a razdvaja"

Moguće je da je Petricu i Veteranima "presudio" i transparent s Poljuda. "Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja oslobodit će hrvatski nogomet". Petric je javno dao podršku Udruzi Naš Hajduk, a o Zdravku Mamiću nema visoko mišljenje.

"Udruga će se i dalje baviti humanitarnim radom. Normalno je da smo razočarani, a pogotovo sa savjetnikom Deurom. Mi smo napravili toliko dobra za one najpotrebitije, što je on napravio? Normalno da smatram da se ovdje radilo o bespotrebnom politiziranju. Predsjednica priča o zajedništvu, a razdvaja. Rado bi porazgovarali, no nije nas pozvala, a sada mislimo organizirati šator na Rivi i nazvati ga Stožer za obranu splitskih Prokurativa od kiše meteora. Sasvim sigurno, članovi predsjedništva Veterana neće dozvoliti da motivacijski govor održi najhrvatskiji hrvatski branitelj Zdravko Mamić", komentirao je Petric.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.