Komadina: Braniteljske prosvjede podupiru desničari

Foto: FAH

PRIMORSKO-goranski župan Zlatko Komadina ocijenio je danas, komentirajući prosvjede i protuprosvjede prošle subote u Zagrebu, da prosvjede podupiru građani skloniji desnim političkim opcijama te da ih ne podupiru građani skloniji lijevim političkim opcijama.

Demokracija ne može biti anarhija, rekao je Komadina i dodao da građani Primorsko-goranske i Istarske županije, po jednoj anketi, takvu vrstu prosvjeda ne podupiru te da su neki iz toga zaključili da su na tom području građani loši branitelji.

"Takve podsjećam da je najveći odaziv na mobilizaciju u vojsku RH bio iz Istre i Primorsko-goranske županije, da je prvo naoružanje za Hrvatsku vojsku stiglo iz delničkih vojarni i da je sve oružje za Hrvatsku stizalo preko riječke luke", rekao je.

"Činjenica je da, kada gledate istraživanje i postotke koji podržavaju i ne podržavaju prosvjede, da je to u direktnoj korelaciji s političkim opredjeljenjem građana tih županija. U pravilu iza podržavajućih prosvjeda stoje desne političke opcije, građani tih preferencija, a građani lijevih političkih preferencija ne podržavaju prosvjede", objasnio je Komadina odgovarajući na pitanje kako komentira to što se središtem Zagreba bez policijske pratnje nije moglo prolaziti tijekom prosvjeda i protuprosvjeda prošle subote.

"Licemjerno je od HDZ-a da Hajdaša Dončića poziva na ostavku"

Na pitanje treba li ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić dati ostavku jer se Vlada povlači iz monetizacije, odgovorio je da ne mora i da to ovisi o njemu.


"Licemjerno je od HDZ-a da ta stranka proziva ministra da mora dati ostavku, a ona je protiv monetizacije", istaknuo je.

Na pitanje o nagloj odluci da se odustane od monetizacije, Komadina je rekao kako to treba pitati premijera, da je to vjerojatno u vezi s referendumom te da energiju treba trošiti u pozitivnom smjeru, a ne u ono što neće uspjeti.

Jedno od pitanja bilo je kako komentira to što je predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a Oleg Butković rekao da se Komadina i Milanović međusobno optužuju za neostvarene projekte i gubitak izbora, za što je zapravo kriva sama županija.

"Komentirati događaje u tuđoj kući nije ni korektno ni pristojno"

Komadina je poručio Butkoviću da je mogao artikulirati svoja politička stajališta tako da je mogao biti kandidat za župana, a ne slati u bitku Dinka Beakovića.

"Komentirati događaje u tuđoj kući, a SDP je njemu tuđa kuća, nije ni korektno ni pristojno, a logično je da se izbori dobivaju i gube i da, kada se izgube, svi nastoje ne biti krivi. Kada izgubite, najprije ste sami kriv, kriv je onaj koji je izgubio i njegova stranka u tom gradu ili sredini, a na građane utječe i opći politički rejting stranke koja dobiva ili gubi. Ako smo na Rabu poravnati, pa ako ukupni naš rejting padne za tri, četiri posto, kako se onda mogu dobiti izbori, ako ste ih dobivali s jedan ili dva posto. Nitko nikoga nije optužio i ja to tako nisam ni rekao", istaknuo je.


Komentirajući to što je dionica autoceste do Žute Lokve u programu HDZ-a, a više nije u programu ove Vlade, Komadina je rekao kako mu je "drago da je Žuta Lokva u programu bude li HDZ u prilici da ga realizira".

"Bude li to tako i bude li Oleg Butković ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, kao što je najavljeno, želim mu da svakako učini u četiri godine više nego što sam ja učinio u tri mjeseca", istaknuo je.

U vezi s najavama roditelja članova riječkoga Streljačkog kluba "Lokomotiva" da će prosvjedovati jer je klub ostao bez vode i struje, Komadina je rekao da odgovore s tim u vezi prije svih moraju dati HŽ Infrastruktura, koja je vlasnik prostora, i grad Rijeka, jer je to ponajprije njegov klub. Rekao je da se može pomoći iz županijskog proračuna te dodao da oni, "isto tako, nikome nisu rezervni proračun".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.