Koprivnička bolnica provest će istragu: "Zapanjen sam, ispričavam se rodiljama"

Screenshot: Street View

PISMO mlade majke u kojem opisuje stravično iskustvo rađanja u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek došlo je do Petra Stapara, sanacijskog upravitelja bolnice koji je ostao zapanjen iskustvima pojedinih majki.

"Majčinstvo je najljepša stvar na svijetu, a sam čin poroda i dolazak na svijet novog života je najveći i najvažniji trenutak čovjeka. Stoga mi je iznimno žao i ostajem zapanjen ovim svjedočanstva majki. Ovo pismo ću svakako pokazati svim djelatnicima Odjela ginekologije i porodništva. Poduzet ću istragu da se utvrdi jesu li se ove stvari događale", kazao je Stapar za Glas Podravine i pozvao sve rodilje da ga osobno kontaktiraju ako su imale neugodna iskustva. Stapar se također ispričao svim rodiljama koje su imale neugodna iskustva.

“Ja 17 godina. Oni misle da se zato prema meni mogu odnositi kao prema smeću. Većinu vremena sam provela sama. Kad je počeo porod, maknula je paravan, bila bezobrazna i gruba. Kad sam rekla da me boli, rekla je: “Dok si se jebala, nije te boljelo”. Bila sam posramljena, nisam smjela ni pisnuti, odmah bi vikala i postala grublja. Kad više nisam mogla, rekla je da ću ubiti dijete, tad mi je babica skočila na trbuh i napokon je bilo gotovo. Na žalost, ni sestre na odjelu nisu bile puno bolje. Doslovno su mi utjerali strah u kosti", napisala je rodilja u pismu poslanom Udruzi RODA koja provodi akciju #PrekinimoŠutnju.

Ubrzo su stigli komentari drugih rodilja koje su imale neugodna iskustva u koprivničkoj bolnici. Jedna je majka komentirala kako su bebi strgali ključnu kost te da su to skrivali. Druga je koprivničko rodilište opisala kao "klaonicu u koju ne bi više kročila".

"Nitko od njih nije zaslužio da ih se zove ginekolozima ili babicama", napisala je, prenosi Glas Podravine.

Jedna od majki također je imala loše iskustvo te je napisala kako ne zna hoće li se zbog toga odlučiti na još jedno dijete: "Hvata me nelagoda, bijes i strah kad se sjetim pojedinih ginekologa i sestara koprivničke bolnice".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.