Kraj dvotjedne drame: Nusra Front oslobodio sve zarobljene UN-ove mirovnjake

Foto: FAH

NAKON mnogobrojnih spekulacija o njihovom puštanju, sirijska pobunjenička grupa Nusra Front oslobodila je sve UN mirotvorce s Fidžija, koje je držala zarobljene na Golanskoj visoravni, prenosi Al Jazeera.

Svi pripadnici mirovnih snaga, njih 44, trebali bi uskoro prijeći iz Sirije u Izrael.
 
Podsjetimo, u srijedu je Nusra Front objavio video na Twitteru i YouTubeu, u kojemu su zarobljenici rekli kako očekuju da će ih se uskoro osloboditi.
 
Zapovjednik fidžijske vojske u srijedu je kazao da su islamisti odbacili sve prijašnje uvjete za oslobađanje 45 talaca, a izvor u UN-u tvrdi da su militanti inzistirali na videu kao preduvjetu za oslobađanje mirovnjaka.
 
"Svi smo živi i zdravi i zahvaljujemo Džabhat al-Nusri što smo sigurni i živi. Želio bih vam reći da nam nisu naškodili ni na koji način...Zahvaljujemo Džabhat al-Nusri što je održala riječ da ćemo se vratiti kući", izjavio je u videu jedan od zarobljenih.
 
Iako za sada nije službeno potvrđeno oslobađanje talaca, Katar, za koji se smatra da ima utjecaj na spomenutu islamističku skupinu, potvrdio je da je Fidži katarskim vlastima uputio zahtjev za pomoć u oslobađanju zatočenih vojnika.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.