Kralj internetskog piratstva Kim Dotcom zatvor zamijenio kućnim pritvorom

KRALJA internetskog piratstva Kima Dotcoma, kako ga nazivaju američki mediji, sud na Novom Zelandu pustio je u kućni pritvor, javlja CNN.

Američki tužitelji tražili su zadržavanje multimilijardera i utemeljitelja jedne od najvećih stranica za razmjenu audiovizualnih sadržaja, Megauploada, u pritvoru zbog sumnje na pokušaj bijega. Sud je usvojio žalbu Dotcomovih odvjetnika te odbacio sumnje tužiteljstva.

Počinje borba protiv izručenja SAD-u

Dotcom je pritvor napustio odjeven u svoj zaštitni znak, majicu kratkih crnih rukava. Njegovi odvjetnici najavili su kako će se svim snagama boriti protiv izručenja SAD-u, gdje ga se tereti da je bio na čelu mreže koja je u posljednjih sedam godina zaradila 175 milijuna dolara objavljujući audiovizualne sadržaje zaštićene autorskim.

Njegovi odvjetnici tvrde kako je Megaupload služio samo za "spremanje" sadržaja te kako njihov klijent nije kriv po niti jednoj optužnici.

Luksuznu vilu zamijenio malom kućicom i ogrlicom za praćenje

Iako je naviknut na luksuzni stil života, Dotcomu uvjeti kućnog pritvora znatno ograničavaju kretanje, a smješten je u malenoj kućici na Novom Zelandu. Obavezan je nositi elektroničku ogrlicu za praćenje, a putovanja su mu strogo zabranjena.

Podsjetimo, Kim Dotcom uhićen je 20. siječnja na svom imanju u blizini Aucklanda, prema nalogu američke policije, koja je zatražila njegovo izručenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.