Krvnik IS-a razmišljao o samoubojstvu kako bi umaknuo britanskoj tajnoj službi

Screenshot: YouTube

KRVNIK Islamske države, Mohammed Emwazi, otkrio je svoju mržnju spram sigurnosnih službi u nizu e-mailova još 2010. godine, prenosi The Independent.

Emwazi je već tada pisao kako razmišlja o samoubojstvu te kako se osjeća kao "hodajući mrtvac".

Džihadista je tako nadzirao i britanski MI5, a služba je baratala informacijama o njegovim poveznicama s ekstremizmom čak šest godina prije nego se pojavio na snimci na kojoj, vjeruje se, odrubljuje glavu američkom novinaru Jamesu Foleyju prošloga kolovoza.

Činjenica da je Emwazi uspio pobjeći u Siriju kako i se pridružio Islamskoj državi, a kako su ga za to vrijeme nadzirale sigurnosne službe, izazvala je dosta polemika u Velikoj Britaniji.

"Zazvao me imenom bez da sam se predstavio"

U jednom od e-mailova koje je slao Robertu Verkaiku, Emwazi je kazao kako je razmatrao samoubojstvo nakon što se susreo sa čovjekom za kojega je vjerovao da je špijun. Tada je prodavao laptop, a čovjek ga je navodno zazvao imenom, unatoč tome što se Emwazi nije bio predstavio.

"Osjećao sam se šokirano i ostao sam bez riječi... Znao sam da su to oni! Nekada se osjećam kao hodajući mrtvac, kao da sam već mrtav, i ne bojim se da će me ubiti.

Umjesto toga, više se bojim kako ću jednoga dana uzeti hrpu tableta i zaspati zauvijek! Samo želim pobjeći tim ljudima!", pisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.