"Kurir mafije" Igor Mlinar radio i za tvrtke Marka Vojkovića?



SVE SE češće piše o utjecajnim poznanstvima uhićenog poduzetnika Igora Mlinara, kojeg u policiji nazivaju "kurirom mafije" i kod kojeg je pronađena veća količina dokumentacije iz tajnih istraga.

Otkriveno je tako da Mlinar već godinama gaji prijateljstvo sa šefom Uskočkih sudaca Ivanom Turudićem koje je, navodno, započelo preko nogometa, a nastavilo se druženjima i zajedničkim proslavama rođendana.

Javnosti je manje poznato Mlinarevo prijateljstvo s Markom Vojkovićem, vlasnikom tvrtke Emporion bliskim predsjedniku Ivi Josipoviću. Osim toga, Mlinar i Vojković poslovno surađuju cijeli niz godina.

Kao vlasnik tvrtke Veterinarija u čijem je posjedu svojevremeno bila zgrada u Planinskoj 2 zbog koje se ovih dana sudi bivšem premijeru Sanaderu, Mlinar je Vojkovićevom Emporionu iznajmio poslovni prostor.  "Emporion d.o.o. softver division" i danas je registriran na adresi kontroverzne nekretnine koja je u međuvremenu prešla u ruke mesara Stjepana Fiolića, a potom postala vlasništvo vlade RH. Vojković je zauzvrat Mlinarevoj Veterinariji, koja je u međuvremenu otišla u stečaj, pružao usluge svog informatičkog servisa.

Prema izvorima Indexa, nakon propasti Veterinarije, Mlinar je jedno vrijeme radio za Vojkovićeve tvrtke da bi se, potom, opet okrenuo poduzetništvu i sumnjivim poslovima zbog kojih je danas u istražnom pritvoru. Od uprave tvrtke Emporion i vlasnika Marka Vojkovića  pokušali smo doznati na kojim je poslovima bio angažiran Igor Mlinar, no, odgovor nismo dobili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.