Leko, Josipović i Karamarko čestitali Židovima blagdan Pashe: "Hag Pesah sameah!"

Ilustracija: Guliver Image/Getty Images

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj čestitku povodom blagdana Pashe.

U čestitci stoji: "U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime svim židovskim vjernicima u Hrvatskoj čestitam Pashu i želim da vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom, srećom i zadovoljstvom.
 
Sloboda, uzajamno poštovanje i jednakost među ljudima najveće su vrednote čovječanstva na kojima svoje učenje temelje religije svijeta. Neka blagdan Pashe bude poticaj svima nama da idemo prema istome, zajedničkom cilju: očuvanju i zaštiti čovjekovog dostojanstva u svim područjima života".

I Josipović uputio čestitku

Čestitku je uputio i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je čestitao svim građanima pripadnicima židovske vjeroispovijesti blagdan Pesaha.

"Blagdan Pesah simbolizira izlazak Židova iz egipatskog ropstva i radost postignute slobode. Svim građankama i građanima koji slave Pesah želim da nadolazeće blagdanske dane, koji obnavljaju nadu, provedu u duhovnom ozračju mira i radosti. Hag Pesah sameah!", naveo je u čestitci.

Predsjednik Josipović uputio je čestitku predsjedniku Koordinacije židovskih općina u RH Ognjenu Krausu i predsjedniku Židovske vjerske zajednice Bet Israel Vladimiru Šalamonu, stoji u priopćenju iz Josipovićevog ureda.

Karamarko čestitao blagdan Pashe svim židovskim vjernicima

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u ime stranke i svoje osobno čestitao blagdan Pashu svim hrvatskim građanima židovske vjeroispovijesti.

"Svim židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj, u ime Hrvatske demokratske zajednice i u svoje osobno ime, upućujem iskrene čestitke u povodu Pashe, blagdana koji simbolizira raskidanje okova ropstva i radost slobode. Neka vas i vaše najmilije taj osjećaj radosti i slobode, ali i nade, mira i zajedništva, vječno prati u našoj domovini Hrvatskoj", stoji u Karamarkovoj čestitki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.