Lesar: Gospođi Reding treba oružje za borbu protiv onih koji se s njom ne slažu

Foto: Guliver Image / Getty Images

PRIJEDLOG Viviane Reding prema kojoj bi Europa bila slična SAD-u nije naišla na odobravanje Dragutina Lesara.

Reding je kazala kako bi se trebale izgraditi Sjedinjene Europske države s Europskom komisijom kao vladom te s dva doma - Europskim parlamentom i Senatom država članica. Tvrdi da bi kampanja s ciljem da se Europska unija pretvori u Sjedinjene Europske Države bila "najbolje oružje protiv euroskeptika". Prema njenoj viziji nacionalne vlade i parlamenti imali bi minornu političku ulogu.

Lesar napominje kako je još u prosincu 2011. godine u Saboru najavio "opasnost ideje o SDE".

"Ali ako Hrvatska nema alternative osim Europske unije onda postavljam pitanje hoće li Europska unija 1. 7. 2013. biti takva kakva je danas. Što će tada biti s Euro zonom, Šengenom. Hoće li u nadmetanju dva koncepta budućnost Europske unije jedni koji bi sjedinjene države Europe, a drugi se bore za sačuvanje većeg dijela nacionalnog suvereniteta postići suglasje, pa će ta Europa izgledati približno slično kao i danas......", napisao je Lesar na svojoj stranici.

"Gospođi Reding treba ORUŽJE i apsolutna vlast za borbu protiv onih koji se s njom ne slažu. Ona predlaže da 28 članova EK i 28 članova Vijeća, koji su redom bez izbornog legitimiteta kako u vlastitim državama tako i u sklopu tijela EU, stvori novu super-državu. A s protivnicima će se obračunati oružjem. Apsolutnom vlašću. Mein Kampf", napisao je Lesar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.