Libanonske tajne službe: Pokolj u Charlie Hebdou je priprema za teroristički napad ogromnih razmjera?

Foto: Guliver image/getty images

LIBANONSKA tajna služba upozorila je na skoru mogućnost terorističkog napada u Francuskoj ogromnih razmjera. Dosadašnji napadi navodno služe samo za odvraćanje pažnje od puno većeg masakra, piše libanonski list "As-Safir",  poznat po kritiziranju Zapada i njegove politike. Malo svjetskih medija prenijelo je ovu vijest, nakratko je spomenuta u prijenosu uživo na Sky Newsu.

Prema "As-Safiru" terorističke napade pripremaju militanti koji su se vratili iz Sirije. Tajna služba preporučila je posebnu zaštitu ambasada zapadnih zemalja u Libanonu, uključujući i francusku ambasadu u Bejrutu.

"Informacije koje imamo pokazuju da bi skori novi teroristički napad na francuskom teritoriju mogao biti još puno nasilniji od pokolja u redakciji lista Charlie Hebdo", objavila je Libanonska tajna služba.

Libanonski obavještajci su javili europskim kolegama da će nekoliko džihadističkih grupa koje su povezane s organizacijama u Siriji, ali i u Europi, uskoro u Francuskoj izvesti teroristički napad ogromnih razmjera.

Dva teroristička napada u tri dana

“Pogriješili smo što vaša upozorenja nismo shvatili ozbiljno,” poručile su europske tajne službe libanonskim kolegama, piše "As-Safir".

Napad na parišku redakciju lista Charlie Hebdo u kojem je ove srijede poginulo 12 ljudi najveći je teroristički napad na tom području u više od pola stoljeća. Danas su naoružani napadači upali u trgovinu košer hrane u istočnom dijelu Pariza, javio je AFP. U pucnjavi su ubijene dvije osobe, ozlijeđena najmanje jedna, a napadač je zatočio više osoba.

88.000 policajaca na ulici

Francuska sudjeluje u zračnim napadima na Irak želeći poraziti Islamsku državu. Njeni vojnici su sudjelovali u iskorjenjivanju ekstremista al-Quaide iz sjevernog Malija, prijašnje francuske kolonije.

Francuske vlasti boje se novog udara terorista, a čak 88 tisuća policajaca stalno dežura na ulicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.