Ljudska monstruoznost ne poznaje granice: Psa zavezali žicom za kamen i bacili u Dravu

KADA pomislimo da smo već bili svjedocima najbrutalnijih načina na koje se pojedinci "rješavaju" životinja, zlostavljaju ih i zanemaruju, naglo budemo prisiljeni shvatiti da se tome ne nazire kraj i da ljudska monstruoznost nadmašuje sve naše noćne more.

Naime, danas su iz osječke Udruge Pobjeda i Azila za napuštene pse u Nemetinu stigle šokantne fotografije koje pokazuju bespomoćnog psa kojeg je netko žicom vezao za kamen i bacio u rijeku Dravu.

Na psa je sasvim slučajno naletio volonter Udruge Pobjeda Hrvoje, koji je šetao jednog psa iz azila u Nemetinu. Tada su mu neki ljudi koji su se vozili brodom počeli mahati i signalizirati da je u plićaku pas. Ono što je Hrvoje ugledalo, slomilo mu je nadu u neke bolje dane - pas, zavezan žicom oko vrata i za kamen u vodi.



"Namjere počinitelja nepotrebno je analizirati. Tom je psu netko želio smrt, a samo sudbina i zaista igra slučaja i trenutka, željeli su da ga netko vidi i spasi. Pas je bio u velikom šoku, jer je vjerojatno satima stajao na suncu, u nemogućnosti pomaknuti se zbog kamena za koji je bio zavezan žicom. Mi smo duboko ganuti i razočarani ovim, kao i mnogim postupcima svojih sugrađana, jer teško je pomiriti se sa činjenicom da osobe koje su u stanju učiniti ovakvo nešto žive oko nas", razočarano poručuju iz Udruge Pobjeda i Azila za napuštene pse u Nemetinu.

Udruga traži novi dom za psa

Najavili su kako će podići prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a sve koji prepoznaju psa ili znaju išta o slučaju mole da im se jave na 095/872 30 87 kako bi lakše ušli u trag počinitelju i priveli ga pravdi, "koja će nadamo se u skorijoj budućnosti postati stvarnost i za slučajeve zlostavljanja nad životinjama".

Udruga ovim putem psu želi pronaći i novi dom, kako bi zauvijek zaboravio dan kad mu je netko pokušao nauditi na ovako strašan način. Pas je mlađi crni mužjak, većeg rasta, veselog karaktera i izrazito druželjubiv i sa ljudima i sa drugim psima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.