Logističko središte: I Luka Rijeka mogla bi profitirati od istraživanja nafte i plina u Jadranu

Foto: lukarijeka.hr

U RIJECI je prošloga tjedna, nakon višemjesečnih intenzivnih sastanaka i razgovora prezentiran projekt "Luka Rijeka – logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu“.

Kao nositelj projekta Luka Rijeka d.d. je okupila kompanije s kojima surađuje dugi niz godina i s kojima će u partnerstvu ponuditi usluge širokog spektra platformama i istražnim postrojenjima u Jadranu.

Projekt je koncipiran na organizaciji usluge širokog spektra i okuplja pružatelje usluga iz lučkog, brodograđevnog i pomorskog sektora, koji su tradicionalno prisutni, dokazani i priznati na tržištu. U pružatelje usluga budućeg logističkog središta Luke Rijeka uključit će se Adriatic Gate Container Terminal, koncesionar na kontejnerskom terminalu Luke Rijeka, brodogradilište Viktor Lenac koje ima veliko iskustvo u izgradnji, remontu i preinakama bušećih platformi, zatim Jadranski pomorski servis sa svojom flotom, Dezinsekcija iz Rijeke, te mnogi drugi.

Očekuje se potpisivanje ugovora

Predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike, Barbara Dorić izuzetno pozitivnim ocijenila pristup i ozbiljnost projekta koji joj je prezentiran, izrazila punu podršku Agencije i naglasila kako se radi o projektu koji će omogućiti lokalni i širi razvoj, razvoj domaćih tvrtki i sigurno, nova zapošljavanja u Hrvatskoj.

Predsjednik Uprave luke Rijeka d.d., Vedran Devčić naglasio je da luka Rijeka ima sve potrebne kapacitete i iskustvo u logistici da zajedno s partnerima u projektu osigura "puni servis" stranim kompanijama, i u fazi istraživanja, a osobito u fazi eksploatacije ugljikovodika u Jadranu, ako rezultati istraživanja budu pozitivni. Istaknuo je da će se u najkraćem mogućem roku službeno uobličiti suradnja s partnerima u ovom projektu, a nakon toga potpisati i sporazum o suradnji s Agencijom za ugljikovodike kojim će Luka Rijeka i formalno postati logističko središte za istraživanje ugljikovodika u Jadranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.