Luka Bebić ostao bez osiguranja, još uvijek štite Kosor i Karamarka

LUKA BEBIĆ više nije štićena osoba. Temeljem sigurnosne provjere za bivšeg predsjednika Sabora zaštita više nije potrebna.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, a temeljem prijedloga Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, procijenila da razloga za zaštitu Luke Bebića više nema, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Zaštita je tako ipak ostala Tomislavu Karamarku i Jadranki Kosor, no Ostojić nije htio reći jesu li oni sigurnosno ugroženi.

U listopadu se odlučuje o Kosor i Karamarku

"To ste vi rekli, a ja kažem da je Vlada danas donijela odluku samo za skidanje zaštite  Luki Bebiću", istaknuo je Ostojić te dodao kako će sigurnosna procjena biti ažurirana u listopadu kada će se odlučivati o Kosor i Karamarku.

"Ja se nadam da će se ostvariti upravo isto ovo kao što je bilo i za Luku Bebića te da za time neće biti potrebe", kaže Ostojić. No na nekoliko dodatnih pitanja o mogućoj ugroženosti Kosor i Karamarka, Ostojić nije želio decidirano odgovoriti.

"Ja to nisam rekao i samo kažem da je sigurnosna procjena takva da u ovome trenutku nije donesena odluka o skidanju zaštite Karamarku i Kosor. Nisam rekao da im se prijeti, nego da je sigurnosna procjena sigurnosne obavještajne agencije takva da se mora utvrditi da još nema razloga za skidanje takve zaštite", naglasio je ministar unutarnjih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.