Makedonski dužnosnici uhićeni zbog "napuhanog" remonta helikoptera u Ukrajini

Ilustracija: Arhiva

MAKEDONSKA policija objavila je u utorak da je uhitila devet osoba, među kojima bivšeg visokog dužnosnika ministarstva obrane i dvojicu bivših zastupnika, osumnjičenih za pronevjeru 2,3 milijuna eura u aferi održavanja vojnih helikoptera.

Njih se sumnjiči da su tijekom remonta šest helikoptera ministarstva obrane u Ukrajini napuhali cijene izvedenih popravaka i tako prisvojili 2,3 milijuna eura, rekao je glasnogovornik policije Ivo Kotevski.

Osim toga su krivotvorili knjigovodstvene dokumente, prali novac i osnovali tvrtke u Velikoj Britaniji, Bugarskoj i na Cipru kako bi izbjegli državne kontrole novčanih transakcija, dodao je Kotevski koji nije otkrio identitet osumnjičenih.

U srpnju je bivši makedonski premijer i ministar obrane Vlado Bučkovski osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije prilikom kupovine rezervnih dijelova za tenkove makedonske vojske.

Proglašen je krivim jer je nezakonito prisvojio više od dva milijuna eura na kupovini dijelova za tenkove, čije je cijene preuveličao dok je bio ministar obrane.

Još četvorica makedonskih dužnosnika osuđena su u toj aferi, među kojima bivši načelnik glavnog stožera, visoki dužnosnici i zaposlenici ministarstva obrane te bivši direktor tvornice MZT Skopje koja proizvodi rezervne dijelove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.