Milan Blaževski postavljen na čelo Lučke uprave Split, Bajin nećak ispao zbog nepotpune dokumentacije

KONAČNO je riješeno pitanje novog ravnatelja splitske Lučke uprave. Upravno vijeće večeras je jednoglasno odabralo Milana Blaževskog, SDP-ovca iz Carine. Slobodna Dalmacija doznaje da su dva protukandidata najavila tužbe jer su mijenjani kriteriji za provjeru iz engleskog jezika pa se time navodno pogodovalo Blaževskom.

Mediji su izbor Blaževskog već krstili velikim porazom šefa splitskog SDP-a Marina Jurjevića Baje, koji je u trci za čelno mjesto Lučke uprave imao i vlastitog nećaka, koji je, međutim, ispao iz uže konkurencije zbog nepotpune dokumentacije. Navodno nije sve izgubljeno jer bi se Jurjević junior mogao zbrinuti na jedno od mjesta pomoćnika ravnatelja.

Novog ravnatelja nisu izabrali, ali jesu otpisali 20 milijuna kuna duga Splitskoj plovidbi

Upravno vijeće koje je donijelo odluku nalazi se pod čvrstom kontrolom ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića, koji je ljetos raspustio Vijeće koje je vrlo neuspješno vodio splitski SDP-ovac Rino Petrić. Za novog ravnatelja nikako se nisu mogli odlučiti, pretpostavlja se zbog frakcijskih borbi unutar stranke. Jedino što su uspjeli napraviti jest otpis duga od 20 milijuna kuna Splitskoj plovidbi Josipa Galinca.

Spor s Trajektnom lukom

Lučka uprava Split raspolaže godišnjim proračunom od 35 milijuna kuna, dok država financira krupnije infrastrukturne zahvate. Jedan od većih problema je dugogodišnji spor s koncesionarom Trajektnom lukom. Još se ne zna što će biti, ali se zna da spor teži stotinjak milijuna kuna. Ovo ljeto se čak najavljivala i blokada splitske gradske luke.

U Trajektnoj luci su izrazito nezadovoljni tretmanom kojeg imaju u Lučkoj upravi i smatraju da su proteklih godina zakinuti za višemilijunske prihode. Navodno je jedan od razloga smjene starog Upravnog vijeća bila i nemogućnost postizanja dogovora s predstavnicima Trajektne luke. Valja vidjeti kako će se Blaževski snaći. Od pomoći će mu nesumnjivo biti iskusni HDZ-ovi menadžeri, dosadašnji ravnatelj Joško Berket Bakota i njegov pomoćnik Branko Grgić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.