Milanović: Više ne može biti protekcionizma, uključujući i državne tvrtke

Foto: Goran Mehkek/Cropix

NAKON dodjela nagrade 'Zlatni ključ' za najbolje hrvatske izvoznike, premijer Zoran Milanović osvrnuo se na skorašnji ulazak u EU i izazove koji se nalaze pred gospodarstvenicima. Ponovno je poručio da je njegova Vlada izabrala teži put, put pravila i uređenosti. To isto, smatra Milanović, odnosi se i na nagrađene izvoznike koji su izabrali put inovacija, izvrsnosti i konkurentnosti.

Premijeru je drago što se nije spominjala depricijacija kune jer sve države koje su posegle za tom mjerom kako bi povećale svoju konkurentost danas snose najveće posljedice.

Poručio je da protekcionizma više ne može biti, uključujući i državne tvrtke, jer ako se nekome da nešto, to znači da se drugome oduzima. "Sutra će biti teško, nemamo više autonomiju, Europska komisija pregovara u naše, imat ćemo neke pogodnosti i ogromno tržište u kojem najbolji imaju mogućnosti, a ostali će se morati mijenjati", poručio je premijer.

"Europska unija je za mene ogromna šansa, velika priča, po meni će se morati mijenjati u nekim stvarima da bi bila konkurentna i kompetitivna kao i Sjedinjene Američke Države, ali s druge strane, to govorim kao političar, naš socijalni model i naš način života koji je ipak drukčiji, moramo zadržati i to malo više košta, ali možda ipak život čini sigurnijim, ljepšim i smislenijim", istaknuo je Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.