Milanović o kupnji aviona: Što imamo mi s time? Hajdaš Dončić: That`s it. Full stop.

Foto: Goran Mehkek/Cropix

"NE ZNAM zašto je odluka o kupnji aviona za Agenciju za civilno zrakoplovstvo uopće bila na sjednici Vlade", zapitao se danas premijer Zoran Milanović, tjedan dana nakon što je ta točka dnevnog reda podigla prašinu u javnosti.

"Što imamo mi s tim, što se mene tiče nek` kupe deset aviona. Ako to Agenciji treba za posao... avion je sredstvo za rad, bio mali ili veliki. Ne znam ni tko će ga koristiti, Vlada teško ali teoretski moguće i ne besplatno", rekao je Milanović kojem je zasmetala, kako ju je nazvao, populistička hajka.

"Kao da se kupuje nekakvo sredstvo za zabavu članova Vlade, koji taj avion vjerojatno nikada neće vidjeti. To je nažalost nuspojava transparentnosti u donošenju odluka naše Vlade" zaključio je Milanović ponovno se zapitavši je li Vlada uopće nadležna za donošenje odluke o tome hoće li Agencija kupiti ovaj ili onaj avion i time "hraniti, kako kaže, prljavu maštu nekih ljudi". "To je avion, ali da je 50 kontejnera, možda i skupljih, nitko ne bi primjetio", zaključio je Milanović.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić ponovio je da je kupnja aviona dio poslovnog plana Agencije za civilno zrakoplovstvo koji ima dvije alternative, studija izvodljivosti ili za kupnju poslovnog prostora ili aviona za potreba Agencije. "That`s it. Full stop", zaključio je na engleskom jeziku Hajdaš Dončić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.