Milanović stao u obranu Hajdaša Dončića: Nije bilo udomljavanja u Zračnoj luci Zagreb

NAKON što je Zračna luka Zagreb poništila natječaj za radna mjesta zamjenika direktora i voditelja poslova, na cijelu se priču na sjednici Vlade osvrnuo i premijer Zoran Milanović. Stao je u obranu ministra mora, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića ističući kako se radilo o transferu državnog službenika na drugi zadatak, a ne o "uhljebljivanju".

Prozvao je direktora Zračne luke Tončija Peovića kao najodgovornijeg te resornom ministru poručio.

"Tamo nema nikakvog udomljavanja. Radi se o transferu jednog visokog državnog službenika na drugi zadatak. To se nekad zvalo prekomanda. Ta osoba odgovara vama, a vi rekli smo kome i tu odgovornost vi morate osigurati. Vi ćete odlučiti tko će to biti. Bez natječaja", obratio se Milanović Hajdaš Dončiću.

Naglasio je da je davanje u koncesiju Zračne luke Zagreb vrlo važan posao, zbog vrijednosti ugovora, ali i po značaju za ugled Hrvatske. Do cijele situacije uopće ne bi došlo da je Vlada na početku mandata izmijenila statut i uskladila ga s koncesijskim ugovorom ZLZ-a, a čega je svjestan i ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

"Tražili smo najbrža rješenja. Koji put najbrža rješenja nisu i najbolja", rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Za Krunoslava Šamsa Milanović je kazao kako je riječ o visokokvalificiranoj osobi koja je radila i za bivšu administraciju, a koja "sada voli kritizirati ono što se radi u ministarstvu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.