Milanovićeva Vlada unaprijedila državnog inspektora koji je zagubio 147 predmeta!

Foto: Tomislav Kristo (Cropix)

DRAŽENKO JANUŠEVIĆ predstojnik Ureda državne uprave Istarske županije, ponovo je dobio ovlaštenja od Vlade Zorana Milanovića iako još uvijek čeka kaznu zbog teške povrede službene dužnosti koju je počinio dok je radio u pulskoj ispostavi Državnog inspektorata.
 
Naime, kako piše Glas Istre Janušević je "izgubio veći broj predmeta, točnije njih 147 prema elektroničkom izvodu iz pisarnice, ali i pojedinih akata iz predmeta, odnosno 26 rješenja i naloga prekršajnog suda".
 
"Zbog takvog je postupka tročlano sudsko vijeće Janjuševiću 10. svibnja izreklo novčanu kaznu umanjenja plaće od 15 posto za razdoblje od tri mjeseca. Iako je Službenički sud utvrdio da je Janjušević učinio tešku povredu dužnosti, Vlada ga je proteklog četvrtka drugi put  imenovala ovlaštenim predstojnikom istarskog Ureda državne uprave, na rok od šest mjeseci. Na to je mjesto prvi put postavljen u siječnju ove godine, kada je zamijenio dugogodišnjeg prvog čovjeka državne uprave u Istri Mladena Tomljanovića", zaključuje se u članku Glasa Istre.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.