Ministar Kotromanović uručio Red hrvatskog trolista američkom brigadiru Carlsenu

Foto: MORH

ODLUKOM predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, brigadir Calvin Carlsen, vojni izaslanik obrane SAD-a u Republici Hrvatskoj, odlikovan je Redom hrvatskog trolista za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju bilateralne obrambene suradnje između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

U ime predsjednika Republike, brigadiru Carlsenu odlikovanje je danas na prigodnoj svečanosti uručio ministar obrane Ante Kotromanović.

Ministar je tom prigodom rekao da je brigadir Carlsen tijekom svog mandata u Republici Hrvatskoj, radom i zalaganjem znatno utjecao na razvoj bilateralne obrambene suradnje između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane SAD-a, podignuvši je na zavidnu razinu strateškog partnerstva.

"U tom razdoblju, mogu slobodno reći, naša zajednička obrambena suradnja je bila iznimna, fokusirana prvenstveno na razvoj hrvatskih obrambenih sposobnosti, te na obučavanju i opremanju Oružanih snaga Republike Hrvatske za dostizanje standarda spremnosti obrane vlastite domovine kao i standarda kompatibilnosti i interoperabilnosti za sudjelovanjem u zajedničkim vojnim operacijama", kazao je ministar Kotromanović. Posebno je istaknuo ulogu brigadira Carlsena u opremanju hrvatskih oružanih snaga novim naoružanjem i vojnom tehnikom, te u osiguranju značajne financijske potpore hrvatskim oružanim snagama u opremanju i obuci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.