Ministarstvo zdravlja: Klaićeva je prioritet, povlačimo sredstva iz EU fondova

Foto: FAH

MINISTARSTVO zdravlja reagiralo je na komentar Gorana Vojkovića naslovljen "'Glup i gluplji' u Ministarstvu zdravlja" koji je na Indexu objavljen u ponedjeljak 8. prosinca. Reagiranje Ministarstva zdravlja koje potpisuje Tosna Rubčić Premec iz Samostalnog odjela za odnose s javnošću objavljujemo u cijelosti:

"Ministarstvo zdravlja svjesno je potrebe za žurnim izmještajem Klinike za dječje bolesti iz Klaićeve ulice na drugu lokaciju, stoga posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radi na pripremi tog projekta. Obavljene su konzultacije s predstavnicima pedijatrijske struke, vodstvom Klinike za dječje bolesti, članovima Sanacijskog vijeća, kao i sa nizom drugih nadležnih ustanova.

Imajući u vidu važnost projekta obavljene su i konzultacije s predstavnicima nevladinih udruga, posebno Udruge Ljubav na djelu. Napominjemo kako Ministarstvo zdravlja od početka mandata prim.dr. Siniše Varge pridaje veliku važnost suradnji s Udrugama, pa tako i s Udrugom Ljubav na djelu. Ministarstvo zdravlja zaprimilo je u srpnju ove godine zamolbu Udruge da se pronađe rješenje za gradnju i objedinjavanje nove dječje bolnice. U posljednjih mjesec dana intenzivirane su aktivnosti usmjerene ka preseljenju cijele bolnice na novu lokaciju, primjerice procjena nekretnine, priprema potrebne dokumentacije za pokretanje procedure za donošenje Odluke Vlade RH itd. Također su uloženi značajni napori da se u plan financiranja iz strukturnih fondova EU kao najveći prioritet uvrsti upravo ovaj projekt. Redovni kontakti sa Udrugom Ljubav na djelu od strane Ministarstva zdravlja imali su za cilj donošenje odluka u partnerskom odnosu, sa željom da planovi Ministarstva ne budu jednostrani već da imaju podršku udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Izražavamo žaljenje što je ovako važan projekt usmjeren prema najranjivijoj skupini, teško bolesnoj djeci, popraćen malicioznim i neutemeljenim komentarima. Ovako kompleksan projekt nužno ima niz faza do realizacije, te s obzirom na njegovu važnost nadamo se i podršci s vaše strane, što bi bilo primjerenije od vrijeđanja kojim ste nas 'počastili' u vašem tekstu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.