Ministru puk´o film: Hajdaš Dončić smijenio Upravno vijeće Lučke uprave Split zbog - nerada!

UPRAVNO VIJEĆE splitske Lučke uprave smijenjeno je nakon samo tri mjeseca rada! Premda su neki već pomislili da se radi o obračunu u splitskom SDP-u, između struja Ranka Ostojića i Marina Jurjevića Baje, Index doznaje da ipak nije tako. Odgovor je puno jednostavniji. Predsjednik Rino Petrić i preostali članovi Upravnog vijeća smijenjeni su zbog - nerada!

Tko će platiti 100 milijuna kuna ako Lučka uprava izgubi spor s Trajektnom lukom?

Kako doznajemo iz Ministarstva pomorstva, novo Upravno vijeće uopće nije započelo s rješavanjem temeljnog problema Lučke uprave, a to je odnos s koncesionarom Trajektnom lukom, o čemu je Index dosta iscrpno pisao. Problem postoji već deset godina, unatoč tome što je Trajektna luka dobila niz pravomoćnih presuda u svoju korist, Lučka uprava nije po njima postupila. A u pitanju su sporovi koji zajedno teže sto milijuna kuna!

U Upravi Trajektne luke ogorčeni su takvim ponašanjem te su najavili da će blokirati splitsku gradsku luku ukoliko se konačno ne postupi po presudama te im se omogući određivanje tarifa, naplata parkinga, iznajmljivanje poslovnih prostora i ostalo. U Lučkoj upravi smatraju, pak, da je pravda na njihovoj strani, tvrde da i oni imaju nekoliko presuda u svoju korist, a najveću nadu ulijeva im Bajićevo Državno odvjetništvo koje je u dva navrata tražilo zaštitu zakonitosti zbog presuda u korist Trajektne luke. 

Osim toga, Upravno vijeće Lučke uprave Split do dana današnjeg nije izabralo novog ravnatelja. Nekoliko puta su se sastajali, no bez odluke, a usput je i izbio nečuveni skandal kada je na otvaranju ponuda izgubljena potvrda o završenom fakultetu kandidata Ante Vukovića.

Prvo što su napravili otpisali 20 milijuna kuna duga firmi Josipa Galinca

Interesantno je možda kako je smijenjeno Upravno vijeće Lučke uprave otpočelo svoj kratak i neslavan mandat. Prvo što su napravili, otpisali su 20 milijuna kuna duga Splitske plovidbe koja se nalazi u vlasništvu Josipa Galinca, o čemu je Index također pisao. 

Umjesto Rina Petrića, koji se Indexu nikako nije htio javiti ni nakon bezbroj poziva u proteklih par mjeseci, za šefa Upravnog vijeća postavljen je glavni tajnik Ministarstva pomorstva Dražen Ivanušec te ljudi iz ministarstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.