Mrsić se posvađao sa sindikatima odmah nakon osnivanja novog GSV-a!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

NETOM nakon potpisivanja sporazuma o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća u Banskim dvorima izbila je svađa između Miranda Mrsića i Vilima Ribića. Ministar rada Mrsić uvrijeđeno je napustio zajedničku konferenciju za novinare nakon što je Ribić optužio Vladu da se ponaša "sektaški".

"Vlada nije potpisala sporazum o GSV-u s figom u džepu. Vlada vjeruje u GSV, vjeruje da ćemo razgovarati o stvarima o kojima je nužno razgovarati", rekao je Mrsić.

No, sindikati su optužili Vladu da je srozala socijalni dijalog na rekordno niske razine. Krešimir Sever poručio je da je novi GSV osnovan samo zato što Hrvatska mora imati takvo tijelo zbog ulaska u Europsku uniju.

"Kao što smo danas potpisali sporazum, mi svoje potpise možemo prekrižiti ako Vlada nastavi s politikom koja pritišće radnike da se odreknu svojih prava", rekao je Sever, dodavši da će tražiti da GSV raspravlja o davanju autocesta u koncesiju, te o privatizaciji HPB-a i Croatia osiguranja.

"Vlada je GSV koristila kao paravan i izbjegavala na tom tijelu raspravljati o politici štednje", kazao je Ribić i poručio: "Vlast ne smije djelovati sektaški, a ona je u ovih godinu i pol dana radila upravo to. Vlada nije integrirala i mobilizirala, već se svađala sa svima s kojima se mogla svađati u čemu je prednjačio predsjednik Vlade".

Za Mrsića je to bila kap koja je prelila čašu. "Ja bih molio da se ovo prekine. Ovo nema smisla. Hvala i doviđenja", kazao je ministar rada, te napustio dvoranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.