Na Križinama sutra nema deložacije: I posljednja stanarka uplatila razliku cijene

Screenshot: Street View

VLASNICA stana u zgradi na splitskim Križinama uplatila je iznos koji su prije nje vlasnicima zemljišta na kojem je sporna zgrada izgrađena uplatili njezini susjedi pa se sutra, kako se doznaje od odvjetnika Rine Petričića, deložacija iz tog stana neće dogoditi.

"Večeras sam obavijestio splitsku policiju da ne dolazi na deložaciju jer nje neće biti. Sutra ujutro ću o istome obavijestiti i sud. Formalno ću samo zatražiti prekid ovrhe dok ne istekne rok za uplatu. Stanari su već uplatili prvu ratu razlike, a za tri mjeseca će uplatiti i preostali iznos", rekao je večeras za Hinu Rino Petričić, odvjetnik obitelji Vatavuk.

Sporna zgrada u Ulici Dinka Šimunovića na splitskim Križinama izgrađena je na zemljištu obitelji Vatavuk. Riječ je o zgradi koja se počela graditi 1999. godine. Vlasnik zemljišta Mihovil Vatavuk je tada s tvrtkom Incon potpisao ugovor o izgradnji. U međuvremenu je Incon završio u stečaju. Stanari su stanove platili Inconu koji nije riješio imovinsko-pravne odnose s Mihovilom Vatavukom, zbog čega su njegovi nasljednici sudu tužili investitora- Incon tražeći da im se isplati ugovoreni iznos. Kako je Općinski sud riješio da zgrada pripada Vatavucima oni su od stanara tražili da na već uplaćene iznose za stanove koje su uplatili Inconu njima još doplate 200 eura po četvornom metru.

U dva dana deložacije, koja je počela u ponedjeljak, svi su vlasnici stanova, poslovnih prostora i garaža pristali na uplatu razlike u cijeni, osim vlasnice stana od 75 kvadrata koja je to učinila danas.

Prvog dana deložacije u ponedjeljak, suprotno najavama kako će biti iseljeni stanari iz 14 stanova, ispražnjena su tek dva poslovna prostora u prizemlju i garaža ispod zgrade jer je dobar dio vlasnika prije pristao na doplatu od 200 eura po kvadratu.

Dan kasnije deložacija je trajala još kraće jer su i preostali vlasnici stanova u međuvremenu pristali na nadoplatu, osim zadnje- vlasnice stana od 75 kvadrata. Nitko sa suda, ni odvjetnik Petričić nisu mogli s vlasnicom stupiti u kontakt kako bi provjerili pristaje li na nadoplatu. Drugog dana deložacije nikoga nije bilo u stanu, pa je odlučeno da se neće provaljivati već je dan rok da se izjasni do petka.

Sud je odredio sedam dana za izvršenje deložacije što bi, da se večeras nije postigao dogovor, isteklo u ponedjeljak 16. prosinca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.