Na moru će zapuhati druga marčana bura

Foto: Hina

NA JADRANU djelomice sunčano i uglavnom suho, a u unutrašnjosti pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito na istoku, u gorskim predjelima ponegdje i snijeg, posebice u Lici, današnja je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura između 3 i 9, a na Jadranu 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Susnježice i slabog snijega prijepodne mjestimice može biti i u Banovini, te zapadnoj Slavoniji i Moslavini. Dan će u cijeloj zemlji obilježiti i vjetar, koji bi i u unutrašnjosti povremeno mogao biti jak, a na moru će zapuhati druga marčana bura. Ona neće biti jaka kao prošlotjedna, pa se ne očekuju ni velike štete kao tada.

Crometeo je već sinoć izvijestio o olujnim udarima koji su se nastavili preko noći, a ona na Paškom mostu bila je brza čak 153 km/h.

 

Ipak, ovotjedna bura svoj vrhunac je već doživjela u noći na četvrtak i rano jutros, pa će se intenzivnije ponovno osjetiti navečer. Bura će, kako joj i priliči, biti najjača ispod Velebita i isključivo će tamo imati povremene orkanske udare, tj. brže od 118 km/h, najavio je Crometeo.

 

Drugdje u Dalmaciji bura će povremeno imati olujne udare, veće od 62 km/h, no oni neće biti česti kao kod zadnje ciklone. Već sutra bura će zamjetno oslabiti, a u subotu i potpuno prestati. Ipak, kako je kod zadnje bure bilo mnogo srušenih i oštećenih stabala, ako nadolazeća bura polomi pokoju granu bit će to isključivo zato jer je prošla bura već napravila štetu nekom stablu.

Meteoalarm je "požutio" velike dijelove Hrvatske, a žuto upozorenje inače znači da je vrijeme potencijalno opasno.

"Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", objašnjenje je Meteoalarma koje glasi i za današnje uvjete, dok sutra isto upozorenje vrijedi ponajprije za Jadran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.