Načelnik kriminalističke policije: Imamo čvrste materijalne dokaze protiv osumnjičene osobe

NAČELNIK uprave kriminalističke policije Vitomir Bjelić sinoć je u Dnevniku 3 HRT-a izjavio kako je policija sigurna da je uhvatila pravog krivca za svirepo ubojstvo Meksikanke Selene Macedo na Marjanu. Edi Mišić, 28-godišnji Splićanin, osumnjičen za teško ubojstvo Meksikanke Selene Macedo, vraćen je sinoć u pritvorsku jedinicu nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Prijedlog za određivanje istražnog zatvora tužiteljica Julijana Stipišić podnijet će tijekom današnjeg dana. Pretpostavlja se da će pritvor tražiti zbog teških okolnosti djela.

"Osoba koja je osumnjičena za ovo kazneno djelo bit će ispitana od strane državnog odvjetnika u zakonskom roku, a njegovo je pravo da se prilikom ispitivanja ili izjasni da je nevin ili brani šutnjom. Policija i Državno odvjetništvo prikupili su ne samo jedan, već više čvrstih materijalnih dokaza koji će biti izneseni u kaznenom postupku i nadamo se potvrditi da je upravo ova osoba počinila zločin", kazao je Bjelić.

"Riječ je o najtežem kaznenom djelu na ovom području u proteklih nekoliko godina. O motivima sada zaista ne možemo govoriti, sve bi to bilo na bazi čistih spekulacija. Teško je tvrditi da je zločin pomno planiran, ali tragovi na mjestu zločina ukazuju da je možda bio spreman na sukob sa žrtvom, moćda ne nužno ovom djevojkom", dodao je Bjelić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.