Nakon "Super utorka" Romney povećao prednost, Gingrich i Paul mogu lagano pakirati kufere

REPUBLIKANSKI predsjednički kandidat Mitt Romney ostvario je najveći uspjeh na sinoćnjem "Super utorku", odnijevši pobjede u pet saveznih država, uključujući i onu najvažniju - Ohio.

Kao što se moglo i očekivati, Romney je glatko pobijedio u svojoj matičnoj državi Massachusetts, kao i u Idahu, Vermontu i Virginiji. Definitivno najuzbudljivije bilo je u Ohiu, gdje se doslovno do zadnjeg glasa nije znalo hoće li pobjeda pripasti Romneyu ili Santorumu. Na kraju je Romney odnio glavnu nagradu s 38 posto glasova, dok je Santorum imao 37 posto.

Solidan učinak Santoruma

Utješne pobjede Santorum je ostvario u Tennesseeju, Oklahomi i Sjevernoj Dakoti, kazavši kako je to znak da je on relevantan rival Romneyu, iza kojeg se konzervativci mogu okupiti i udružiti snage.

Svakom ponešto


Sličnu je priču prije samo mjesec dana vrtio i Newt Gingrich, koji je tad slovio za jedinog ozbiljnog protukandidata Romneyu. U međuvremenu je njegova popularnost drastično opala, pa je jučer od deset mogućih država uzeo samo jednu - matičnu Georgiju.
Sudbina je htjela da svaki od četiri kandidata ovog "Super utorka" odnese barem jednu pobjedu, pa je i Ron Paul "uknjižio" svoju prvu državu - Aljasku.

Trenutno Romney može računati na 386 delegata za završnu republikansku konvenciju i ima finu prednost pred Santorumom koji ima 156 delegata. Newt Gingrich trenutno ima 85 glasova i trebat će mu čudo da se vrati u utrku, dok Ron Paul može već polako pakirati kufere, jer ima samo 40 glasova delegata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.