Nakon pedeset godina apoteka u zagrebačkoj Kustošiji ukida noćno dežurstvo

Screenshot: Google maps

ZAGREBAČKI HOLDING izvijestio je prije par dana o novom radnom vremenu apoteke u zagrebačkoj Kustošiji te najavio kako ta ljekarna, kojoj, spomenimo, gravitira preko sto tisuća građana, kao i stanovnici van Zagreba koji dolaze u bolnice Sveti Duh i Sestre Milosrdnice,, više neće biti dežurna cijelu noć.

"Upravno vijeće Gradske ljekarne Zagreb donijelo je Odluku o novom radnom vremenu ljekarničke jedinice na adresi Ilica 301, koja je do sada radila od 0:00 do 24:00 sata. Novo radno vrijeme, od 13. travnja 2015., je od 07:00 do 20:00 radnim danom, subotom, nedjeljom, blagdanom i praznikom.
 
Odluci Upravnog vijeća prethodila je analiza koja je pokazala da je tijekom prošle godine u ljekarničku jedinicu  Ilica 301, u vremenu od 24,00 – 07,00 u prosjeku dolazilo oko 6 korisnika usluga. Budući da je HZZO 2003. godine ukinuo sufinanciranje noćnog dežurstva na lokaciji Ilica 301, te da ljekarnička jedinica godinama posluje negativno, Upravno vijeće donijelo je odluku o ukidanju noćnog dežurstva.

Nakon 20:00 sati pacijenti mogu preuzeti lijekove u ostalim našim ljekarničkim jedinicama - Ozaljska 1, Siget A.V.Holjevca 22, Grižanska 4 i Trg bana Josipa Jelačića 3.", izvijestili su iz Zagrebačkog Holdinga.

U obavijesti ističu kako uz Gradsku ljekarnu Zagreb i ostale ljekarne (ZEUS) također organiziraju noćna dežurstva te da nema bojazni da bi građani mogli ostati bez potrebnih lijekova tijekom noći.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.