Nakon policije, sad i sami građani ruše romska naselja i tjeraju Rome iz Francuske

TEŠKA vremena za Rome u Francuskoj se nastavljaju. Nakon što su vlasti i policija u zadnjih nekoliko tjedana razrušile nekoliko improviziranih romskih naselja i protjerale stotine Roma iz zemlje, danas su u Marseilleu i sami građani odlučili slijediti taj primjer.

Tako je oveća grupa bijesnih stanovnika jednog predgrađa Marseillea prisilno iselila skupinu romskih obitelji iz njihovog privremenog improviziranog naselja. Sve ono što prognani Romi nisu uspjeli pokupiti i odnijeti sa sobom Francuzi su stavili na hrpu i zapalili.

Policija nije reagirala. Dapače, poručili su kako nije bilo uhićenja i da ih neće biti jer, kako kažu, nije bilo nasilja. Ovom "građanskom akcijom" ponovno se aktualiziralo pitanje Roma u Francuskoj, zbog kojeg je francuska vlada došla na pik Bruxellesa i UN-a.

S praksom protjerivanja Roma počele se vlasti u doba Nicolasa Sarkozyja, ali se čini kako se ništa nije promijenilo ni dolaskom Hollandea na vlast, iako je ovaj prije izbora obećao da se neće baviti takvim stvarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.