Napokon dobra vijest iz Vlade: Više nećemo plaćati opomene za neplaćene račune

NA POSLJEDNJOJ sjednici u ovom mjesecu Vlada je razmatrala čak 29 točaka, dok se na zatvorenom dijelu odlučivalo o osiguranju bivše premijerke i predsjednika Sabora. Među velikim brojem zakona o kojima je raspravljao Milanovićev kabinet je i javno-privatno partnerstvo te naplata poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom.

> Milanović o nedolasku na misu za Domovinu: To je privatna stvar vjernika, na Božić idem jer to smatram civiliziranim

Milanović o teškoj nesreći čeških turista: Pokazali smo kako funkcioniramo u zlu

Na početku sjednice Vlade osim na svoj nedolazak na misu povodom Dana državnosti, premijer Zoran Milanović osvrnuo se i na tešku prometnu nesreću u kojoj je poginulo osam čeških državljana. "Čestitam prvo ljudima, a onda ministrima, koji su u tragediji pokazali kako funkcionira hrvatska država. Vjerujem da ćemo vidjeti kako ona funkcionira i u dobru jer ovo je bilo zlo", zaključio je Milanović.

Vlada u Sabor uputila prijedlog Zakona o javno-privatnom

Vlada je u saborsku proceduru uputila nacrt prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu, kojim se skraćuje rok za realizaciju projekata po tom modelu.
 
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je da najveći broj zemalja nema Zakon o javno-privatnom partnerstvu, nego da je to dio lepeze ostalih zakona. "U vrijeme dok Hrvatska nije imala ovaj zakon, napravljeni su svi projekti, njih 34 u Varaždinskoj županiji i jedan u Koprivničkoj", rekao je Čačić i naglasio da po uvođenju zakona nije napravljen više niti jedan.

Smatra da je dosadašnji zakonski okvir spor, nedovoljno čist i transparentan, stoga Vlada to novim prijedlogom želi popraviti i skratiti rok realizacije projekata po ovom modelu.

Linić: Oni koji ne znaju čitati zakone dobit će drugu šansu

Vlada je sa današnje sjednice dala još jednu šansu poduzetnicima za reprogram dugova. Ministar financija Slavko Linić uputio je poduzetnicima, koji kako kaže, ne znaju čitati zakone, poziv da reprogramiraju svoj porezni dug. Inače, taj je rok istekao krajem travnja.

Vlada je danas omogućila zastupnicima, ali i državnim dužnosnicima da se po završetku mandata vrate na svoj stari posao. Ako su do dužnosti bili dio državne uprave to će se riješiti automatizmom, a ako su bili dio privatnog sektora, onda posebnim ugovorom.

Otvara se Markov trg

Također, od 15. srpnja ponovno će se moći prosvjedovati na Markovom trgu, kojeg je HDZ-ova vlast prije nekoliko godina "zatvorila" za veće skupine građana.

Predložene su i izmjene Zakona o zaštiti potrošača, koje su poslane u hitnu saborsku proceduru. Sa sjednice Vlade tako je stigla barem jedna dobra vijest za građane - više nećemo morati plaćati opomene zbog zakašnjelog plaćanja računa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.