Našao izlaz: Kerum napušta splitsko Gradsko vijeće!

Foto: Hina

BIVŠI splitski gradonačelnik Željko Kerum se napokon riješio brige zvane Gradsko vijeće. HGS je nakon teške muke postigao dogovor s HSS-om, svojim koalicijskim saveznikom na lokalnim izborima te će umjesto Keruma u Gradsko vijeće HGS-ovac, a ne Željko Sikirica, šef splitskog HSS-a, kojem je zamalo izmakla fotelja u Banovini.

HDZ arbitraža za "seljake" i "građane"

Kako Index doznaje, prijepor se razriješio uz pomoć HDZ-a, koji je za pregovarački stol vratio i "seljake" Željka Sikirice i "građane" Željka Keruma. Dogovor je postignut relativno lako. Sikirica će u Nadzorni odbor Lovrinca umjesto Jure Šundova, a mjesta će se naći za HSS-ovce i u pokojem upravnom vijeću gradskih tvrtki. To je za HSS-ovce bilo dovoljno te su odustali od nakane da Kerumu i dalje zadaju probleme sa zamjenom u Gradskom vijeću.

Bivši splitski gradonačelnik tako je dobio odriješene ruke da se posveti muci oko predstečajne nagodbe svojih tvrtki koje duguju gotovo 1,3 milijardi kuna, a i rješavanju brojnih dugovanja koja nisu uračunata u predstečajni postupak.

Miroslav Buličić novi član HSS-a

Sikirica, pak, s velikim ambicijama ulazi u stranačke izbore za šefovsko mjesto u Splitu. Bok će mu čuvati novi član HSS-a, bivši HSLS-ov gradonačelnik Miroslav Buličić. U stranci je odnedavno aktivan i bivši saborski zastupnik Luka Roić, a HSS-u se priključio i Marko Mladineo, predsjednik Hrvatskog plemićkog zbora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.