Nasilje u školi: Tri puta završio u traumi samo zato jer je povučen!

Foto:  Arhiva

"PETNAESTOGODIŠNJI Osječanin zbog teške ruke svojih razrednih kolega već je nekoliko puta završio na traumi. Njegova majka slučaj je prijavila svim nadležnim institucijama, no unatoč tome nasilje se nastavilo", dio je potresne priče o nasilju u školi koji je prikazan na RTL Televiziji. Riječ je slučaju iz Osijeka kada je učenik Građevinsko geodetske škole u Osijeku tri puta završio u traumi i to samo zato jer je - povučen.  
 
"Ja svoje dijete pošaljem u školu zdravog i čitavog. Meni dijete svaki dan dođe izranjavan psihičkim posljedicama ili ga netko izudara. Škola kao institucija - ona treba tu nešto poduzeti", kaže njegova majka Marija za RTL dodajući kako je njeno dijete uvijek bilo povučeno te se nije dobro uklopio među vršnjake. Umjesto da mu njegovi vršnjaci pruže ruku, oni su ga krenuli sustavno maltretirati. 
 
Mlate ga, lome mu prste i po njemu mokre! Dječakova je majka prijavila policiji i socijalnim službama. Nakon toga u školi su mu savjetovali da promijeni povučeno ponašanje.
 
"Prvi put za polomljen prst su rekli da se slučajno našao na mjestu na kojem nije trebao. Drugi put da je bilo slučajno. Kad su mu se pomokrili na jaknu rekli su da je to bila zezancija koju moje dijete ne zna prihvatiti", priča Marija. Pred kamere RTL-a ravnateljica nije htjelo izaći. Tek je poručila da škola poduzima sve mjere kako bi zaštitila sigurnost djece.
 
"Bojim se psihičkih posljedica. Oni njega gađaju čepovima, papirima. Kad on kaže nastavnici pa zar ne vidite što se meni dešava, što rade, ona kaže ne vidim, pa nemam ja oči na leđima", kaže Marija dodajući da za daljnu borbu, kaže, više nema snage. Odustala je i dijete planira prebaciti u novu školu.  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.