Ne želi u zatvor: Bivši hrvatski konzul Ante Madunić u BiH zatražio pomilovanje

Ilustracija: Shutterstock

ANTE MADUNIĆ, vlasnik propale splitske tvrtke Virgula i bivši konzul RH u Njemačkoj i Švicarskoj, zatražio je u BiH pomilovanje. Madunić se još sredinom travnja trebao javiti u mostarski zatvor na služenje kazne od godine dana zbog prevare obitelji Cuzzi teške 140 tisuća eura, no to još uvijek nije napravio.

Odvjetnik Ivančević: Madunić nije u bijegu

Njegov branitelj Nediljko Ivančević tvrdi da nije u bijegu, već da se još uvijek rješava žalba na rješenje kojim se odbija njegova žalba na rješenje kojim se upućuje na služenje zatvorske kazne. 

Iz Hrvatske nestao prije dvije godine kada se trebao javiti na služenje kazne u zatvor u Zagrebu. Ima i BiH državljanstvo, a neko vrijeme se špekuliralo da bi tamo mogao čak i otkupiti kaznu kako ne bi služio. Ipak, postupak je obnovljen te je završio identičnom presudom kao u Hrvatskoj.

U Splitu Madunića čekaju dvije optužnice

Dok se Madunić skriva u BiH, Općinski i Županijski sud u Splitu imaju po jedan kazneni predmet bez ikakvog izgleda da s njima bilo što naprave. Izručenje ne mogu tražiti jer BiH Madunića neće izručiti jer je njihov državljanin. Madunić se tim optužnicama tereti za prevaru kupaca stanova od 1,6 milijuna eura te štetu u vlastitoj firmi od milijun kuna.

Prošle zime Madunić je uhićen u Muenchenu po europskom uhidbenom nalogu kojeg je raspisao Općinski sud u Splitu zbog nepokretanja stečaja u Virguli. Nalog je stavljen van snage kada se naknadno utvrdilo da je postupak pravomoćno okončan. Premda je istog dana Županijski sud u Splitu raspisao novi uhidbeni nalog, Madunić je pušten. Nalog je, naime, stigao prekasno, nakon dopisa Općinskog suda kojim je povučen njihov nalog.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.