Nevrijeme u BiH uništava kuće i čupa stabla

Foto (Ilustracija): FAH

OBILNA kiša i snijeg, te jak vjetar pričinili su štetu na stambenim objektima u dijelovima BiH te je obustavljen ili otežan promet na nekoliko putnih pravaca.

Na području Živinica na sjeveroistoku BiH jako nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, pričinilo je štetu na stambenim objektima i automobilima. Oštećeni su krovovi kuća, a vjetar je čupao stabla koja su padala po vozilima.

Po poslijepodnevnom izvještaju bosanskohercegovačkog auto moto kluba (BIHAMK) zbog snijega na kolovozu usporeno se prometuje na putnim pravcima Tjentište-Gacko (prijevoj Čemerno), Trnovo-Foča (Rogoj) i Mlinište-Glamoč. BIHAMK posebno upozorava na područje Hercegovine i jugozapadne Bosne gdje poteškoće pričinjavaju jaki udari vjetra.

Zbog vode na kolovozu, otežano se prometuje na dionici magistralne ceste M-17 na ulazu u Mostar. Zbog snijega i jakog vjetra, obustavljen je promet na dionici regionalnog puta prema Parku prirode Blidinje.

Iz BIHAMK-a izvješćuju da su učestali i odroni kamenja na kolovoz na dionicama Zenica-Žepče, Prozor-Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Mostar-Široki Brijeg, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Skender Vakuf i Dobro Polje-Miljevina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.