Ništa više nije kao nekad: Pauk digao Passat don Vinka Sanadera

U SPLITU se dogodilo nešto što bi prije samo koju godinu bilo nezamislivo. Hvidrin pauk digao je na Bačvicama Passat solinskog župnika don Vinka Sanadera!

Redakciju Indexa zasuli su jutros brojni pozivi Splićana koji su ugledali don Vinkovog Passata na kamionu pauk službe. Mnogi, čini se, svojim očima nisu mogli vjerovati što vide.

Jučer Bog i batina, danas ne može spriječiti ni pauk da mu ne digne auto

Zna se, naime, da je don Vinko za vrijeme premijerskog mandata svog brata Ive bio Bog i batina u Dalmaciji. Ništa se nije moglo bez njega. Neko vrijeme se činilo da je don Vinko prerastao ovozemaljsku dimenziju. Toliko je, naime, bio sveprisutan. Od Hajduka do kadroviranja u najvećim državnim tvrtkama, poput HEP-a.

Ti dani su, međutim, zauvijek završili. Sada kadroviraju neki drugi, a don Vinko, eto, više nema ni snage da spriječi dizanje svog Passata, kojeg je navodno dosta povoljno nabavio u HEP-u. Informaciju u toj državnoj tvrtki nikada nismo uspjeli provjeriti, jer nam je donedavni glasnogovornik pojasnio da je to bilo prije nego je on preuzeo posao.

Passat na parkingu čeka don Vinka

Kako bilo, mora se primijetiti da bi i don Vinko morao razmisliti o obnovi voznog parka, jer limuzina više nije u cvatu mladosti i zasigurno ima priličan broj prevaljenih kilometara. Možda pripomognu doprinosi vjernih župljana koji se nisu štedjeli pa je don Vinko na računu župe vremenom prikupio solidnu svotu, čak tri milijuna kuna.

Tako je makar bilo prije godinu i pol dana, kada se otkrilo koliko su darežljivi bili Sanaderovi župljani. Neki su zlonamjerno ustvrdili da se radi o "lovi" koju je dr. Ivo sklonio, čak se pisalo i o blokadi. Don Vinko sve je demantirao. Novinare tih dana nije mogao nacrtane vidjeti. Vjerojatno se ništa nije promijenilo pa ga nismo htjeli telefonski uznemiravati. Nadali smo se možda da ćemo ga sresti na parkingu Pauk službe, no nismo bili te sreće. Passat je uredno parkiran i čeka gazdu da dođe po njega...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.