Njec Hranjec uhićen dok je sjedio ispred šatora u Savskoj

Foto: Facebook

PUNKER i aktivist dobro poznat prvenstveno zagrebačkoj, a zatim i hrvatskoj javnosti, uhićen je jučer zato jer je sjedio ispred šatora u Savskoj. Policija tvrdi da je zajedno s prijateljem narušavao javni red i mir.

"Trenutačno prosvjedujem sjedeći ispred šatora - jedan od "šatoraša" me pokušao fizički napast, došao je policajac i smirio strasti. Sjedim i dalje ispred poruke mržnje i propagande rata, jer ne mogu više gledati u to dok idem do zgrade", napisao je Hranjec.

Ubrzo je i uhićen.

"Policija je uhapsila mene i mog frenda bubnjara, zato što me onaj frajer šatoraš fizički napao (???). Trenutno nas voze na Oranice u marici", napisao je kasnije u komentaru.

Kontaktirali smo policiju kako bismo saznali zbog čega je uhićen Njec Hranjec. U policiji tvrde kako su njega i prijatelja priveli oko 3 sata ujutro u alkoholiziranom stanju te da su privedeni zbog vrijeđanja policajaca i narušavanja javnog reda i mira.

Trenutačno prosvjedujem sjedeći ispred šatora - jedan od "šatoraša" me pokušao fizički napast, došao je policajac i...

Posted by Njec Hranjec on Tuesday, September 15, 2015

 

Njec Hranjec poznat je po otvorenom kritiziranju ponašanja hrvatskih veterana i protivljenju šatorskih aktivnosti u Savskoj. Održao je i nekoliko sebi svojstvenih protesta, pa je tako šatorašima u ožujku 15 sati i 15 minuta čitao Zagorkin roman, kako bi istražio "hoće liprije završiti taj prokleti rat ili ću ja na glas pročitati cijeli roman."

Promatrao je i povorku šatoraša koji su se vraćali s prosvjeda na biciklu, držeći za to vrijeme natpis "Kotrljajuće kazalište apsurda". Šatoraši to nisu najbolje prihvatili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.